Hobro IK

AaB-duo skifter til Hobro

Angriberen Sebastian Grønning og målmanden Nicolaj Jørgensen skifter en nordjysk superligaklub ud med en anden

Sebastian Grønning - her i kamp for AaB mod Randers - skifter til superligakonkurrenten Hobro sammen med målmand Nicolaj Jørgensen. Arkivfoto: Bente Poder

Sebastian Grønning - her i kamp for AaB mod Randers - skifter til superligakonkurrenten Hobro sammen med målmand Nicolaj Jørgensen. Arkivfoto: Bente Poder

HOBRO:Sebastian Grønning skifter fra i dag til Hobro IK på en toårig kontrakt, hvor AaB har sikret sig en tilbagekøbsklausul, der i givet fald kan indfries senest medio juli 2018.

20-årige Sebastian Grønning blev sidste sommer rykket op i AaB’s Superligatrup sammen med fem holdkammerater, der netop havde sikret en bronzemedalje i U/19 Ligaen.

- Sebastian var topscorer i U/17 Ligaen og vicetopscorer i U/19 Ligaen, så vi kender hans målnæse, men vi må også konstatere, at han endnu ikke har formået at kæmpe sig forrest i angriberkøen i vores klub, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

- Sammen med Sebastian har vi derfor vurderet, at det bedste for hans udvikling vil være et klubskifte med forhåbentlig masser af spilletid, og så må tiden vise, om det bliver til et gensyn, siger Allan Gaarde.

Spændende angriber

- Sebastian er en spændende, ung angriber med et kæmpe uforløst potentiale. Han har med sine mange mål på U19- og U17-niveau vist, at han er i besiddelse af en god målnæse. Han har endnu ikke bevist sig på seniorniveau, men vi tror på, at det store potentiale kan forløses i Hobro IK, udtaler sportschef Jens Hammer Sørensen.

Sebastian Grønning kom som 13-årig til AaB fra samarbejdsklubben Aalborg KFUM, og siden er det også blevet til to U/17-landskampe og udtagelse til U/20-landsholdet for den fysisk stærke og hovedspilsstærke angriber.

- Jeg er AaB-dreng og har nydt hvert et minut i klubben, der har været med til at forme mig ikke kun som spiller, men også som menneske, siger Sebastian Grønning.

Fast spilletid

Om skiftet til Hobro siger han:

- Jeg har fået et meget positivt indtryk af Hobro IK, og jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg vil først og fremmest hjælpe holdet til overlevelse i Alka Superligaen, og personligt håber jeg, at jeg kan få fast spilletid og bidrage med nogle kampafgørende ting. Jeg er en fysisk, aggressiv angriber, og jeg har klart mine spidskompetencer i spillet i og omkring boksen, siger den unge angriber.

Sebastian Grønning står noteret for 14 officielle kampe og et mål for AaB.

Hobro IK har denne sommer været på udkig efter en ny målmand til Superliga-truppen, og det har man nu fundet i 19-årige Nicolaj Jørgensen, der ligesom Sebastian Grønning kommer til Hobro IK efter en ungdomskarriere i AaB.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.