AaB’er fik debut i dansk nederlag

Nicklas Helenius anbefalede sig for Morten Olsen, mens Lasse Nielsen var involveret i en scoring i 1-3-nederlaget til Slovakiet

Dennis Søndergaard
Nicklas Helenius fik en ok debut på det danske landshold, der dog spillede en forfærdelig kamp i Odense. Foto: Claus Søndberg
Fodbold 15. august 2012 22:14

ODENSE: Både Nicklas Helenius og Lasse Nielsen fik deres landskampsdebut, da Danmark tabte testlandskampen mod Slovakiet på TRE-FOR Park i Odense.

Og mens Lasse Nielsen, der fik det sidste kvarter, ikke så godt ud ved slovakkernes 3-1-træffer, så lavede Nicklas Helenius et stort indhop, der må bringe AaB’eren meget tæt på udtagelse til VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet i Parken i næste måned.
Helenius fik hele anden halvleg, hvor han afløste en sløj Nicklas Bendtner, og her leverede nordjyden en energisk præstation, hvor han konsekvent tilbød sig og efterfølgende behandlede de bolde, der kom med fintfølt teknik, overblik og omtanke. Det skal ikke lastes AaB’eren, at kampen målscoringsmæssigt blev vendt på hovedet, efter han kom ind, for det var i forsvaret, at de rød-hvide sløsede i forbindelse med Jakubko, Hamrsik og Guldans scoringer
Danmark var klart bedst i en første halvleg, der spilteknisk set blev gennemført på et fint niveau. Tempoet var dog aldeles adstadigt, der var meget boldtrilleri, mens den manglende intensitet tydeligt tilkendegav, at der var tale om en træningskamp.
Alle chancerne tilfaldt de rød-hvide. Jores Okore fik en scoring annulleret, mens Zimling piskede et langskud forbi, og Krohn-Dehli testede slovakkernes keeper Mucha med en bidsk flugter. Danskernes bedste, Tobias Mikkelsen, stod for halvlegens enlige scoring, da han ihærdigt jagtede en fifty-fifty-bold fra Hubocan. Den danske kant vandt tacklingen med den slovakiske forsvarer og alene foran Mucha, var Mikkelsen iskold.
Fra anden halvlegs start fik Nicklas Helenius sin A-landskampsdebut, da AaB’eren afløste Nicklas Bendtner. Godthåb-knægten var allerede seks minutter efter sin indtræden tæt ved at nå frem til en centring fra Krohn-Dehli tæt under mål, men slovakkerne fik sparket væk.
Kort efter hamrede den sprudlende Tobias Mikkelsen en halvflugter få centimeter over.
Slovakkernes første chance skulle man ti minutter ind i anden omgang for at blive vidne til. Så var muligheden til gengæld også monstrøs, men Duris høvlede bolden over et næsten tomt dansk mål fra få meters afstand.
Men slovakkerne spillede sig mere og mere ind i opgøret og efter 63 minutter fik de kvitteringen, da Martin Jakobko stangede et frispark i nettet. Den indskiftede danske veteran Nicolai Stokholm var kort efter tæt på at genskabe føringen til danskerne med et nærgående langskud.
Slovakkerne tog dog teten, da holdets store, offensive stjerne, Napoli-spilleren Marek Hamrsik, scorede på endnu et hovedstød.
Den anden AaB’er, Lasse Nielsen, fik herefter sin landskampsdebut med et kvarter tilbage af kampen som afløser for Daniel Agger, og han så ikke heldig ud, da slovakkerne afgjorde opgøret syv minutter før tid. Lasse Nielsen fik nemlig ikke fat i sin markering, Lubomir Guldan, der nettede til slutfacit 1-3 på et indlæg fra Jakubko i højre.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...