AaB-helt peger på træningsbanen som årsag til storsejr

Lucas Andersen var på pletten to gange i Esbjerg, da AaB vandt med 4-1, og han fremhæver offensive relationer.

Lucas Andersen scorede to gange i Esbjerg.

Lucas Andersen scorede to gange i Esbjerg.

ESBJERG:AaB valgte mandag at fyre cheftræner Morten Wieghorst på grund af dårlige resultater og samtidig forfremme assistenttræner Jacob Friis i efterårssæsonens resterende tre kampe.

Nordjyderne var uden sejr i Superligaen siden september, men det blev der ændret på fredag i Esbjerg, hvor holdet vandt med 4-1.

Lucas Andersen scorede to mål, og en af årsagerne til den store effektivitet ligger på træningsbanen, mener han.

- Vi har i den seneste uge haft stor fokus på de interne relationer offensivt. De ting, som Jacob Friis gerne vil se, har vi trænet hver eneste dag.

- Det betød, at alle spillere vidste helt præcist, hvilke roller de havde, og den klarhed var med til at gøre forskellen.

- Når det så er sagt, skal man også huske på, at det ikke er alt, der er ændret på en uge. I nogle af de andre kampe, vi har spillet, kunne vi også have lavet mange mål, men der skete det ikke, siger Lucas Andersen.

Jakob Friis lader sig ikke rive med trods sejren i sin debut som cheftræner, og han mener, det er detaljer, der har gjort, at AaB ikke har vundet i en lang periode.

- Først og fremmest har det ikke været helt skidt i de seneste kampe, hvor vi har været foran, men kun fået uafgjort. Det betyder meget at vinde, og i en sort-hvid verden er det små ting, der skal til.

- Mit fokus har været at skrue lidt på nogle defensive og offensive knapper, og det lykkedes heldigvis, siger han.

Med sejren over Esbjerg rykker nordjyderne op på fjerdepladsen, men cheftræneren bruger ikke meget tid på tabellen.

- Det lyder kedeligt, men jeg kigger ikke ret meget på stillingen. Vi er nødt til at kigge på præstationerne og forberedelserne til den næste kamp, og hvis vi har styr på det, så kommer det med placeringen af sig selv, siger Jakob Friis.

/ritzau/

Forsiden