AaB i drama-afgørelse

Det helt store drama udspillede sig i 39. og sidste runde af grundspillet i AL Bank Ligaen, da AaB skulle vinde hos de danske mestre SønderjyskE, for at få et point med over i slutspillet i ishockey.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lou Dickensson - midt i klyngen af AaB-spillere - scorede et perlemål til 0-1 ude mod SønderjyskE. Han udlignede også til 2-2 i ordinær spilletid og scorede to gange i straffeslags-konkurrencen. Foto: Scanpix

Først lignede AaB en vinder, da Lou Dickenson lavede et pragtmål. Så lignede AaB en taber, da SønderjyskE scorede to gange, og holdt føringen lige til det sidste. Men 1,11 minut før slutfløjt for ordinær spilletid slog canadiske Lou Dickenson til igen for AaB. 2-2 og forlænget spilletid. Her var AaB et stolpeskud fra at vinde, men det forblev målløst. Så straffeslag, og her var Lou Dickenson igen AaB en uhyre vigtig skytte. Han nettede to gange - men SønderjyskE udlignede hver gang. Det stod stadig uafgjort, da der var fyret 16 straffeslag af. Så skøjtede AaB-veteranen Ronny Larsen frem - til sit tredje forsøg. Han havde brændt sine to første. Men denne gang satte han pucken i nettet. Og så brændte SønderjyskE Jason Guerriero på sit femte forsøg - efter at han ellers havde scoret på tre. AaB tjente de to point, der betød, at de går til slutspil i en pulje med SønderjyskE og Rødovre. Her indleder SønderjyskE med tre point, AaB med et og Rødovre uden point i en serie, hvor holdene mødes to gange, og hvor de to bedste så går til semifinalespil. Havde AaB tabt, var de kommet i pulje med Herning (tre point), Frederikshavn (et point) og skulle have startet med nul point. Nu ligner en semifinaleplads pludselig noget, der er langt mere realistisk for aalborgenserne.