AaB i tæt Europa-kapløb

Den aktuelle fjerdeplads giver akkurat adgang til Europa League

Lasse Nielsen gør comeback mod FC Nordsjælland og bobler af optimisme. Foto: Daniel Bygballe <i>Foto: Daniel Bygballe</i>

Lasse Nielsen gør comeback mod FC Nordsjælland og bobler af optimisme. Foto: Daniel Bygballe Foto: Daniel Bygballe

AALBORG:FCK ligner en suveræn dansk mester, men forfølgerne udkæmper et tæt kapløb om sølv og bronze - samt ikke mindst europæiske billetter.

AaB står til europæisk deltagelse for første gang i fire sæsoner, men klubben skal skyde formkurven i vejret for at realisere drømmen.

Før den sidste tredjedel af turneringen er AaB på fjerdepladsen i Superligaen, hvorfra nummer et og to får adgang til Champions League, mens nummer tre og fire sikrer sig billetter til Europa League. Dog kan femtepladsen også bane vej til Europa League - som det var tilfældet for AGF i sidste sæson - hvis pokalvinderen slutter i top-fire.

Lasse: Vi vinder 2-0

Det bekymrende for AaB er, at holdet kun har erobret to point i de seneste fire kampe, og statistisk er der ikke udsigt til et vendepunkt i dagens hjemmekamp mod FC Nordsjællands danmarksmestre, som nordjyderne ikke har formået at besejre i de foregående seks indbyrdes møder.

- Det er en tæt liga, hvor alle slår alle, men jeg håber og tror på, at vi kan bevare pladsen i top-fire, og opgøret mod FC Nordsjælland lugter af tre point til os, lyder det optimistisk fra Lasse Nielsen, der er klar til sin første kamp i foråret, efter at han fik problemer med baglåret kort før premieren ude mod Silkeborg.

- Jeg synes egentlig, at vi har gjort det okay i kampene mod FC Nordsjælland de sidste par år, men marginalerne har været imod os. Nu håber jeg for en gangs skyld, at vi kan komme foran mod dem, hvilket unægtelig vil gøre det noget lettere.

Lasse Nielsen spår, at AaB vinder 2-0 over de danske mestre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.