AaB-krumtap: Bedre end Brøndby på alle parametre

Kenneth Emil Petersen mener, at AaB nærmer sig formen fra mesterskabssæsonen for to år siden.

Fire sejre i træk i ligaen og nu kun et point fra førstepladsen og FC København, der dog har spillet en kamp færre, da søndagens topkamp mod FC Midtjylland er aflyst.

Det er status for formstærke AaB, der søndag vandt 2-0 på udebane over Brøndby efter særligt en fremragende første halvleg, hvor begge scoringer faldt.

Defensivt holdt Kenneth Emil Petersen sammen på forsvaret og holdt Brøndby fra fadet.

- Jeg tror, vi er på otte sejre i ni kampe nu med pokalen. Vi spillede en fantastisk første halvleg og var bedre end Brøndby på alle parametre.

- Anden halvleg var ikke lige så god, men vi krigede sejren hjem. Og vi holdt Brøndby på et minimum af chancer, og det er altså stærkt. Det er sjovt at være AaB-spiller lige nu, siger Kenneth Emil Petersen.

Med sejren meldte AaB sig for alvor ind i topkampen, men i den nordjyske klub holder man benene på jorden.

- Vi stiler selvfølgelig efter spillet fra mesterskabssæsonen, men der er stadig et stykke vej, og meget afhænger af, hvad der sker i det næste transfervindue, siger Petersen.

Det var fjerde gang i sæsonen, at AaB formåede at holde modstanderen fra at score, og Petersen medgiver, at det primært er offensivens fortjeneste, at holdet nu indtager en position i den rigtig sjove ende.

Og i særdeleshed topscorer Lukas Spalvis, der efter scoringen i Brøndby er noteret for 14 træffere.

- Det giver noget ro på holdet, at Spalvis scorer så meget. Vi spiller noget fantastisk, offensiv fodbold, og vi har fået flow i spillet, vurderer forsvarsspilleren.

Træner Lars Søndergaard var også en glad mand. Langt hen ad vejen så han sit hold spille en perfekt kamp på Brøndby Stadion.

- Vi kontrollerede kampen særligt i første halvleg, men vi havde en periode i anden halvleg, hvor vi lavede for mange fejl og var lidt heldige med ikke at få mål imod os, siger Lars Søndergaard.

Med sejren lagde AaB afstand til Brøndby, der nu ligger fem point efter nordjyderne.

- Lige nu er vi bedre end Brøndby. Spillemæssigt og ud fra de to kampe, vi har spillet mod dem (den første vandt AaB 4-1 hjemme, red.).

- Men vi er også i god form og har været heldige at møde Brøndby på tidspunkter, hvor de har været nedadgående. De halsede lidt efter os i dag, siger Søndergaard.

Hans mandskab slutter efteråret af med en hjemmekamp mod Viborg næste mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.