AaB-reserver skal klare lokalbrag

Flere af AaB’s unge spillere får chancen i pokalderbyet mod Nørresundby

Sebastian Grønning ligner en af de reserver, der får chancen fra start mod Nørresundby FB. Arkivfoto: Bente Poder

Sebastian Grønning ligner en af de reserver, der får chancen fra start mod Nørresundby FB. Arkivfoto: Bente Poder

AALBORG:Onsdag skal det afgøres. Hvem vinder slaget om Limfjorden?

Det er nok de færreste, der tror på en sejr til hjemmeholdet fra Nørresundby Forenede Boldklubber, der til dagligt frister en tilværelse i Jyllandsserien, og AaB’s Superliga-mandskab går også benhårdt efter sejren i lokalopgøret og videre avancement i DBU Pokalen. Alligevel regner AaB-træner Lars Søndergaard med at finde plads til flere reserver i startopstillingen.

- Der er måske et par stykker, der spares til den her kamp, og så er der nogle andre, der får chancen. Men det skyldes også, at nogle af de spillere, som ikke har fået så meget spilletid, faktisk har banket rigtig meget på døren til at få noget tid. I og med at vi desværre ikke er med i Europa, så kan vi ikke give så meget tid til dem. Så nu får nogle af dem en mulighed for at præsentere dem selv her, forklarer Lars Søndergaard.

Selvom cheftræneren har valgt at spare flere af de faste startere, understreger han, at man tager opgaven mod Nørresundby FB alvorligt. Derfor har han også haft en mand på plads til Jyllandsserie-holdets seneste kamp.

- Vi har kort fået nogle informationer via en person, som vi har haft ude at kigge. Nogle af spillerne har faktisk også været i AaB tidligere, så derfor er der også nogle af mine medtrænere, der har haft dem og kender til nogle af dem. Men vi skal kigge på os selv, og gør vi vores ting ordentligt, så vinder vi også kampen, siger Lars Søndergaard og fortsætter:

- Som jeg har sagt til spillerne, skal vi have respekt for en hvilken som helst modstander. For Nørresundby-spillerne er det noget nær karrierens højdepunkt. Det er en tv-kamp med en stor kulisse, som de normalt ikke har. Så vi ved, at de vil være meget opsatte i morgen, og hvis ikke vi har respekt og er klar til at imødegå den vildskab og energi, som de kommer med, så får man problemer mod hvilket som helst hold.

I DBU Pokalen følger man det regelsæt, som lavest rangeret hold - i dette tilfælde Nørresundby FB - følger i den daglige række. Derfor har Lars Søndergaard kun udtaget 15 mand til opgøret, og han må således kun have tre udskiftere med på bænken. Derfor er flere fastetablerede spillere heller ikke med til opgøret. Det gælder Marco Meilinger, Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Casper Sloth, Christian Bassogog, Kasper Risgård. Ligesom Oliver Abildgaard, Edison Flores og Jakob Blåbjerg heller ikke er en del af truppen. De to sidste på grund af landsholdsopgaver.

Kampen mellem Nørresundby FB og AaB spilles på Lindholm Høje Stadion onsdag klokken 17.30.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.