AaB’s onde ånd aflivede også Rosenborg

Overtiden på Cypern blev et mareridt for de norske mestre

Foto: Ned Alley / Scanpix

Foto: Ned Alley / Scanpix

NICOSIA:I opgørets 90. minut var norske Rosenborg klar til playoffkampe om at nå med i gruppespillet i Champions League.

Her var stillingen 0-0 mellem Apoel FC og Rosenborg i returkampen på Cypern, men i overtiden smed cyprioterne tre våde karklude i ansigterne på nordmændene, da de scorede til 1-0, 2-0 og slutresultatet 3-0.

Sejren betyder, at cyprioterne vinder samlet 4-2, og dermed er sikker på en plads i gruppespillet i Europa League, mens klubben også skal ud i to playoffkampe om at nå med i gruppespillet i Champions League.

Apoel FC slog i 2014 AaB ud i den afgørende playoff-kamp om en plads i CL-gruppespillet. Tidligere har FC København lidt samme skæbne og i 2015 var det FC Midtjyllands tur.

Rosenborg havde vundet det første opgør i tredje kvalifikationsrunde til Champions League på hjemmebane med 2-1.

I opgøret i Norge for en uge siden scorede den danske angriber Christian Gytkjær Rosenborgs mål til 1-0.

Tirsdag spillede Gytkjær hele kampen, og da landsmanden Mike Jensen i det 87. minut lod sig udskifte, så alt godt ud ved stillingen 0-0.

Få sekunder inde i overtiden gik det så galt, da Rosenborgs defensiv svigtede, og Giannis Gianniotas, der er udlejet fra Olympiakos, bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Stadion eksploderede, og nordmændene så ligblege ud.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt. Vi skulle helt klart have gjort det bedre på hjemmebane, men det er små marginaler. Se bare på Anders Konradsens chance. Små marginaler, men sådan er det, siger Mike Jensen ifølge NTB til Viasat 4 efter nederlaget.

Den danske Rosenborg-anfører refererede til en stor chance i anden halvleg, hvor Rosenborgs Anders Konradsen kunne have bragt nordmændene foran.

Efter cyprioternes første scoring blev tiden trukket ud, og det generede danskeren.

- Jeg synes, det var ulækkert at se på, hvordan de opførte sig. Træneren sparkede bolden væk. Sådan skal man ikke gøre. Det er for meget. Det er forfærdeligt at se på. Det er utroligt, at der ikke bliver slået ned på det. Dommeren var i det hele taget ikke i kontrol, lød det fra Mike Jensen.

Kampen bød på ni minutters overtid, og her faldt Rosenborg helt sammen og lukkede yderligere to scoringer ind.

For Rosenborgs assistenttræner Erik Hoftun var nederlaget en hård omgang.

- Det er noget af det tungeste, jeg og mange af de andre i omklædningsrummet har oplevet. Det er uvirkeligt, at vi ikke er videre, når vi havde det hele i lommen, siger Erik Hoftun.

Apoel FC trænes af danskspanieren Thomas Christiansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.