AaB sælger Lucas Andersen til Ajax

Den 17-årige offensivspiller Lucas Andersen skifter fra AaB til Ajax, som nu har seks danskere i truppen.

AaB sælger Lucas Andersen til Ajax

Lucas Andersen er fortid i superliga-klubben AaB.

Nordjyderne bekræfter, at den kun 17-årige offensivspiller skifter til de hollandske mestre fra Ajax Amsterdam, hvor Lucas Andersen bliver holdkammerat med Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Lasse Schöne, Viktor Fischer og Christian Poulsen.

- Selvom mange klubber i den seneste tid har vist stor interesse for Lucas, så ønskede vi som udgangspunkt ikke at sælge ham allerede nu.

- Men Ajax er kommet med et tilfredsstillende tilbud, hvor den samlede økonomi endda forbedres væsentligt, såfremt Lucas udvikler sig i Ajax, som vi tror, han gør, siger AaB-direktør Lynge Jakobsen til AaB's hjemmeside.

Lucas Andersen kom til AaB fra Aalborg Freja som 10-årig og er noteret for 41 kampe samt tre mål for klubben. Han kalder skiftet for et drømmescenario.

- Ajax er en ønskeklub at komme til for en ung spiller, så det er klart, at det her er en fantastisk mulighed for mig.

- Omvendt er jeg også lidt trist over at forlade AaB. Det er gået utroligt stærkt, siden jeg fik min drøm opfyldt om at debutere på AaB's førstehold, og både holdkammerater og trænere har gjort det nemt for mig at falde til i truppen, siger Lucas Andersen.

I Ajax er direktør Marc Overmars ovenud tilfreds med tilgangen af den den danske teenager.

- At Lucas allerede i en så ung alder har spillet så mange kampe i den danske Superliga viser, at han er et stort talent.

- Vi er glade for, at han har valgt Ajax, fordi der var en masse interesse for ham, blandt andet fra to engelske klubber. Vi er heldige, at Ajax har et godt navn i Skandinavien, siger Overmars til Ajax' hjemmeside.

Ajax meddelte samtidig med Lucas Andersens skifte, at den hollandske offensivspiller Ryan Babel med fortid i Liverpool og senest tyske Hoffenheim vender tilbage til Amsterdam-klubben.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.