AaB-slider: Interne topkampe kan blive afgørende

AaB og FCM jagter guld i Superligaen, og ser frem til intens forår, hvor indbyrdes topkampe bliver vigtige.

FC Midtjylland - Aab , Alka Superliga Foto: Scanpix/Henning Bagger

FC Midtjylland - Aab , Alka Superliga Foto: Scanpix/Henning Bagger

FC Midtjylland og AaB er begge med i guldkampen i Alka Superligaen, hvor mandskaberne jagter det førende hold fra FC København, der med sejren over Esbjerg i premieren har skabt et lille hul ned til forfølgerne.

AaB-anfører Rasmus Würtz ser frem til forårets topstrid mod blandt andre FC København og FC Midtjylland, som nordjyderne spillede 1-1 med mandag aften.

- De interne topkampe er det, man kalder sekspointskampe, og derfor er det vigtigt ikke at tabe dem. Vi har stadig to kampe mod FC København, som i sidste ende kan blive udslagsgivende, hvis vi formår at holde stabilt niveau i de andre kampe, siger han.

Nordjyderne er tre point efter FC København, der har en kamp i hånden. AaB's 1-1-resultat i kampen i Herning slår ikke midtbanespilleren ud af kurs.

- Vi fortsætter med at kigge frem til den næste kamp, og der er intet, der er afgjort i topkampen, selv om vi ikke fik fuld udbytte i første kamp. Der er rigtig lang vej endnu og en hel masse point at spille om, siger Rasmus Würtz.

FC Midtjyllands anfører Jakob Poulsen mener ligesom sin kollega fra AaB, at det er vigtigt ikke at tabe terræn i de indbyrdes topopgør.

- Det er vigtigt ikke at tabe de her topkampe, for det vil gøre, at det hele hurtigt kan blive meget op ad bakke, siger han.

Han er ikke bange for, at han og holdet fysisk og mentalt stempler ud i løbet af foråret, hvor der endnu engang er en guldkamp på spil for FC Midtjylland.

- Fysisk er det slet ikke noget problem, for vi var igennem det samme i efteråret. Mentalt bliver det heller ikke et problem at sætte sig op til de store kampe, for det er dem, der er sjove at spille, siger Jakob Poulsen.

AaB indtager andenpladsen i Alka Superligaen, mens FC Midtjylland følger lige efter som nummer tre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.