AaB

AaB tabte 1-3 foran rekordstort hjemmepublikum

Mod et kynisk Brøndby-hold tabte AaB søndag aften 1-3 på Aalborg Portland Park

Gæsternes Kamil Wilczek scorede til 1-0 kort før pausen. Foto: Claus Søndberg

Gæsternes Kamil Wilczek scorede til 1-0 kort før pausen. Foto: Claus Søndberg

FODBOLD:Foran 8629 tilskuere på Aalborg Portland Park, ny sæsonrekord, tabte AaB søndag aften 1-3 til Brøndby. Nordjydernes andet nederlag i træk.

Hjemmeholdet havde rokeret på midtbanen til opgøret. Ud var gået Lesniak og Christensen, ind var kommet Abildgaard og Risgård. Specielt Abildgaard startede kampen godt og vandt samtlige dueller, han var impliceret i.

AaB forsøgte at ramme en knap så løbestærk BIF-defensiv med flere stikninger i dybden, men man formåede ikke at finde den sidste fornødne skarphed foran gæsternes mål.

Skarpheden, den fandt gæsterne til gengæld frem kort inden pausefløjtet.

Brøndby havde flere gange i første halvleg fundet rum langs sidelinjen i AaB's venstre forsvarsside, hvor BIF-anfører Johan Larsson fik sendt missiler indover byen. Og bedst som pauseudgangspunktet duftede allermest af 0-0, strøg svenskeren endnu en tur nedad kanten, smed bolden i feltet, hvor polske Kamil Wilczek var løbet fri af sin direkte forsvarer, steg højest til vejrs og pandede gæsterne foran 1-0.

Enkelte af de fremmødte tilskuere var endnu ikke kommet tilbage på plads efter pausen, før Brøndby igen leverede blafrende netmasker. Hany Mukthar serviceret på kanten af feltet og et tørt højrehug i mål til 2-0.

AaB-bænken forsøgte efterfølgende at bringe Tom van Weert i front og pille Philipp Ochs ud for at få mere slagkraft offensivt, men igen, igen var det gæsterne, der viste sig skarpe i angrebsdisciplinen.

Et boldtab fra Oliver Abildgaard i duel mod Brøndbys Josip Radosevic endte med at sende netop indskiftede Lasse Vigen igennem i højre side af feltet, hvor han fladt og hårdt sendte bolden forbi Rinne i det korte hjørne til 3-0.

En svær comebackmission, der dog fik lidt kunstigt åndedræt, da dommer Jakob Kehlet fløjtede straffe til hjemmeholdet med et kvarter igen. Dommeren vurderede, at BIF-keeper Marvin Schwäbe snittede og nedlagde hollænderen i feltet. Et straffespark Kasper Risgård omsatte til 1-3.

Det lykkedes ikke AaB, trods større offensivt overtog mod slutningen, at hale yderligere ind på gæsterne, og nordjyderne tabte derfor 1-3.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst