AaB-træner efter åreladning: Giv os tid

Lars Søndergaard har haft en travl sommer, hvor han har måttet erstatte en række markante spillere.

Casper Sloth Foto: Scanpix/John Clifton

Casper Sloth Foto: Scanpix/John Clifton

Der har været gang i svingdøren i superligaklubben AaB, hvor en håndfuld markante spillernavne har sagt farvel i sommerpausen, og det gør nordjyderne til et af den kommende sæsons mere uberegnelige mandskaber.

Inden premierekampen mod AC Horsens på søndag beder cheftræner Lars Søndergaard omverdenen om at have tålmodighed med "det nye" AaB-hold, der indledningsvis kan komme til at svinge i præstationerne.

- Vi skal have noget tålmodighed, men jeg mener fortsat, at vi har et fint, konkurrencedygtigt hold, siger Lars Søndergaard.

- Det har selvfølgelig været en udfordring, at de nye spillere har skullet lære hinanden at kende, og vi har brugt meget tid på at skabe relationer både på og uden for banen, forklarer han.

Væk er centrale figurer som den rutinerede svensker Rasmus Jönsson, stopperen Kenneth Emil Petersen, landsholdsbobleren Nicolaj Thomsen og topscorer Lukas Spalvis.

I stedet er nye folk som den tidligere AGF'er Casper Sloth og den østrigske kantspiller Marko Meilinger kommet til.

- Det er måske på nogle andre parametre, vi skal forsøge at blive stærkere. Der er forsvundet en del kvalitet. Hvis vi medtager Henrik Dalsgaard, der forsvandt i vinterpausen, er det et halvt hold, der er væk.

- Det er spillere, der har været hovedpersoner i de seneste år. Lige nu er der et lille vakuum, og vi er startet lidt forfra. Vi har fået gode erstatninger ind, men alting kræver sin tid, og det hele skal have lov til at sætte sig, siger Lars Søndergaard.

Han slår fast, at det for AaB, ligesom for så mange andre klubber, først og fremmest gælder om at være placeret i top-seks, når den omstrukturerede Superliga bliver delt efter de første 26 spillerunder.

AaB's premierekamp mod Horsens spilles på Nordjyske Arena søndag klokken 16.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.