Åben strid i SF: Langer ud efter hinanden

Det fyger gennem luften med beskyldninger på tværs af fløjene i SF, hvor formandskampen for alvor spidser til.

Åben strid i SF: Langer ud efter hinanden

Den interne uenighed i SF's folketingsgruppe om, hvem der skal være partiets nye formand, bryder nu ud i lys lue.

To af Annette Vilhelmsens støtter på Christiansborg beskylder klimaordfører Steen Gade for at bryde en intern aftale omkring det følsomme formandsopgør i partiet, skriver Information.

- Vi lavede en aftale i folketingsgruppen om, at vi ikke taler dårligt om en kandidat. Man taler kun godt om den kandidat, man bakker op. Den aftale, synes jeg, at Steen bryder, siger EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen til avisen.

- Det er underligt, og han burde vide bedre end at bidrage til en skræmmekampagne om, hvad der sker, hvis Annette Vilhelmsen bliver valgt, tilføjer hun.

Retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt bakker op om kritikken:

- Jeg troede, vi havde en klar aftale om, at man kunne rose den kandidat, man synes er mest egnet, og så i øvrigt holde sig fra at kritisere den anden kandidat. Det er der så tilsyneladende et folketingsmedlem, der ikke er enig i.

- Det er ærgerligt, fordi det her kan blive en meget lang og træls valgkamp, der kan splitte SF i stedet for at samle SF, siger hun til Information.

De to ordførere reagerer på en udmelding fra Steen Gade i Information, hvor han siger, at han ikke vil "sige noget negativt om Annette" og derefter tilføjer:

- Men jeg mener, at situationen er usikker. Det politiske projekt er usikkert. Jeg synes ikke, at jeg kan se nogen klar linje. Det synes jeg til gengæld, jeg kan hos Astrid.

Samtidigt advarer EU-parlamentariker Emilie Turunen (SF) en kraftig advarsel mod at gøre Annette Vilhelmsen til formand:

- Det, der gør mig bekymret, er, at der ikke er en realistisk afstemning af, hvad det er, nogle af de her mennesker, som nu kaster deres håb - eller nok snarere frustrationer - ind i Annette Vilhelmsen, forventer, siger hun ifølge politiken.dk.

- Det gør mig nervøs, at det bliver samlingen af et antiprojekt og en masse frustration, der er opsparet, tilføjer hun.

Sagens hovedperson, Annette Vilhelmsen, skyder hårdt tilbage:

- Min kommentar er, at jeg ikke går ind for skrækkampagner. Det tjener ikke SF. Vi skal videre som samme parti, så jeg synes, det er ærgerligt at så mistillid til hinanden, siger hun ifølge politiken.dk.

SF-næstformand Mette Touborg opfordrer alle parter i formandsdysten til at slå koldt vand i blodet og "tage en dyb indånding".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.