Hobro

Åbent værft også for børn: Sådan holder man et skib flydende

Hobro Værft lokkede atter med indblik i skibstømrernes hemmeligheder

17
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Betta Dan her til højre er en foreningsbåd, som blandt andre Morten Hansen (th.) er med til at vedligeholde og sejle i. Den har siden i fjor haft fast plads ved det maritime kulturcenter i Hobro, og foreningen bag har foreløbig 36 medlemmer, både store og små. Planen er også at forsyne den med et bomtelt, så man kan overnatte.

HOBRO:En del ville gerne snuse til skibstømrerkunsten, da Hobro Værft lørdag igen holdt åbent værft på havnen i Hobro.

Selv om det nok næsten var for godt vejr, og mange sikkert var fortrukket til stranden.

Der var dog en stadig aktivitet i Børnenes Værft, hvor blandt andre Knud Tillemann og børnebørnene Casper og Laura Buur Vraa på 7 og 10 år, alle fra Hobro, havde travlt med at bygge modelskibe og ikke mindst finde fidusen, så de faktisk kunne sejle, hvilket kunne testes i et lille bassin.

- Ej, den vælter. Jeg bliver nødt til at bygge en ny, sagde Casper og lagde igen an til noget stort - med kanon, mens storesøsteren rystede lidt på hovedet:

- Du er alt for ambitiøs.

Laura var i gang med sit skib nummer to og måtte også denne gang have lidt hjælp af morfar for at holde fartøjet flydende:

- Nå ja, man skal slå et søm i bunden. Og det hedder - ballast.

Hele fire søm skulle der til, men så var den der. Og også Caspers kanonbåd kom i søen i fin stil denne gang.

- Ikke flere druknede sømænd. Det gider vi ikke, sagde han, som blandt andet har set Vasa-museet i Stockholm og kender hele den forfærdelige historie om det store krigsskib, som aldrig kom helskindet ud af havnen.

- Vi har bygget Titanic hjemme i værkstedet, det ved han også alt om, fortalte Knud Tillemann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst