Åbning af Prinsensgade skal meget nøje overvejes

Trafikafvikling skal forbedres foran jernbanestationen i Hjørring

Udkørslen fra Dronningensgade til Banegårdspladsen flyttes måske længere væk fra banegården til Prinsensgade, der i dag er lukket med en mur. Arkivfoto: Bente Poder

Udkørslen fra Dronningensgade til Banegårdspladsen flyttes måske længere væk fra banegården til Prinsensgade, der i dag er lukket med en mur. Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Et forslag om at åbne Prinsensgade for trafik kan først blive gennemført efter at der har været en høring om det.

- Det er vigtigt nøje at overveje fordele ved at lede en masse trafik gennem vejen op mod de ulemper, der kan være. Det tror jeg også udvalget for teknik- og miljø vil holde sig for øje, når vi kommer så langt i planlægningen, siger borgmester Arne Boelt (S) efter et møde i økonomiudvalget, hvor spørgsmålet om frigivelse af 6 millioner kroner til forbedring af trafikafviklingen ved Banegårdspladsen var på dagsordenen.

Heraf er flytningen af den trafikale cityring fra Dronningensgade til Prinsensgade den tredje pind i en tredelt plan.

Her tilføjer økonomiudvalget til en positiv indstilling fra teknik- og miljøudvalget, at pengene til den eventuelle åbning af Prinsensgade holdes tilbage indtil afvejningen af fordele og ulemper er afsluttet.

Til mødet lå en skrivelse fra en ejerforening for Prinsensgade, som blandt andet slog på, at ejendommene var købt i tiltro til, at de ligger på en lukket vej, og at der vil ske en værdiforringelse ved en åbning.

Det er dog ikke et argument, som borgmesteren køber.

- Så kan man ikke ændre noget nogen steder, men det er ikke det samme som at man til tager hensyn til, hvad man mener i nærområdet, udtaler han.

Et overslag for den tredelte plan skønner, at delen med Prinsensgades åbning og lukning af Dronningensgade vil koste 2,5 millioner kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.