Danmark

Åbning af togbro over Limfjorden forsinket

Forsinkede broelementer betyder, at togtrafikken først kan trille over Limfjorden en måned senere end ventet.

Åbning af togbro over Limfjorden forsinket

Den ødelagte jernbanebro over Limfjorden genåbnes senere end planlagt. Forsinkede broelementer medfører, at broen først bliver åben for togtrafik sidst i november, oplyser Banedanmark, som håbede at have broen klar i begyndelsen af denne måned.

Broen blev påsejlet af et fragtskib i foråret, og siden da har DSB måttet køre passagerer i busser mellem Aalborg og Frederikshavn. Denne særkøreplan forlænges nu, og også Nordjyllands Trafikselskab og Nordjyske Jernbaner må fortsætte med særkøreplaner.

Banedanmarks administrerende direktør, Jesper Hansen, erkender, at det er Banedanmarks ansvar at få jernbanebroen klar til trafik snarest muligt.

- Vi ved, hvor vigtigt det er for de hårdtprøvede passagerer og virksomheder at få genoptaget togtrafikken, og derfor skal jeg også dybt beklage udskydelsen af åbningen, siger han.

I slutfasen spiller vind og strøm en rolle for arbejdet, når broklap og kontravægt skal sejles ud og monteres på jernbanebroen. Der skal også gennemføres en række sikkerhedstest, inden DSB igen får lov at sende tog over broen.

- Vi har i samarbejde med vores totalentreprenør lagt en detaljeret og robust plan frem med en åbning tidligst den 26. november, siger den administrerende direktør.

Når de afsluttende reparationsarbejder gøres færdige, vil Banedanmark udsende nærmere oplysning om det præcise åbningstidspunkt, lover Jesper Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.