Jammerbugt

Aabybro Friskole gik til filmen

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Her er Anders Grøn i den stribede trøje og Malthe Schjermer tog sig af skuespillet, mens Christina Bluhme instruerede.

Aabybro: Danmarks største lommefilmkonkurrence ruller i disse uger ud over landets skoler. Flere end 1.000 elever fra landets 7. - 8. klasser deltager nemlig i workshops, hvor de skal konkurrere om at lave den bedste mobilfilm med temaet ”Uegnet for børn. Sluk solariet.”

Torsdag var det eleverne på Aabybro Friskole, der trådte ind i rollen som instruktører og skuespillere. Opgaven lød på cirka 6o sekunders film med enten unge, forældre eller politikere som målgruppe.

Christoffer Wiemer, Janna Jacobsen og Benedicte Fauner bedyrede, at de ikke kunne drømme om at gå i solarium, men de syntes ideen om en film, der advarer om, hvor farligt det er at gå i solarium er en god ide.

- Det er faktisk sådan, at en ud af syv af dem, der går af solarium bliver ramt af hudkræft, fortalte Christoffer Wiemer.

Gruppen valgte at lave en lille film på cirka 60 sekunder, hvor de ved hjælp af små slides fortalte om faren ved at gå i solarium. Deres film var målrettet unge.

- Det er sådan meget faktuelt, men vi tror, det er det, der skal til, sagde Benedicte Fauner.

Jesper Andersen fra Lommefilm, der var med for at hjælpe og instruere eleverne, var helt med på, at solarium måske nok ikke er det flest elever benytter sig af.

- Til gengæld er jeg sikker på, at det, at vi har fokus på, hvor farligt solarium er også er med til at give eleverne en større bevidsthed om, hvordan de skal passe på sig selv. Man har jo en tendens til at tror, at man er nærmest udødelig i den alder, ikke, smilede han.

De færdige film uploades til en særlig kanal på lommefilm.dk, hvor eleverne kan se og stemme på hinandens film. Vinderne af konkurrencen får biografbilletter og en plads i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ”Sluk solariet”-kampagne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.