Aabybro Skole inviterer indenfor

Når Aabybro bliver indviet 15. september, har alle mulighed for at komme til at se, hvordan en moderne folkeskole ser ud. Arkivfoto: Claus Søndberg.
14. september 2016 11:14

Indvielsen af Aabybro Skole bliver en festlig dag for alle. Når den officielle del af dagen er slut, holder skolen åbent hus klokken 15.00. Når Aabybro Skole officielt indvies 15. september, er der lagt vægt på, at dagen skal være festlig for hele byen og dens borgere. Derfor inviterer Aabybro Skole og Jammerbugt Kommune til åbent hus. Det sker efter den officielle indvielse er slut. Skolens afdeling på Kattedamsvej holder herefter åbent hus fra kl. 15.00, hvor alle interesserede får muligheden for at se en moderne skole anno 2016.

Lone Engberg, der har været projektleder på byggeriet, vil byde velkommen og fortælle om skolen og de pædagogiske og arkitektoniske tanker bag byggeriet.

- Vi har fået en skole, som imødekommer nutidens pædagogiske og læringsmæssige principper. Skolen er indrettet sådan, at den giver mulighed for forskellige læringsformer, som igen giver mulighed for fleksibilitet i undervisningen. Det er lykkedes, fordi vi har inddraget både personale, elever, skolebestyrelse og andre brugere under hele processen efterhånden, som vi skulle længere ned i detaljerne", forklarer Lone Engberg.

Byggeriet er desuden et eksempel på et tværsektorielt samarbejde, da skolen er opført som et Offentligt Privat Samarbejde (OPS), hvor der er tænkt totaløkonomisk. Projektering, etablering, drift og vedligehold er samlet i én kontrakt. Det betyder blandt andet, at der er valgt bæredygtige og økonomisk driftsmæssige løsninger med sikkerhed for et aftalt budget.

Ny skole - nyt maleri

Det åbne hus sker i umiddelbar forlængelse af H.K.H Kronprinsessens besøg under indvielsen af Aabybro Skole. Foruden indblik i den nye skole, vil alle fremmødte derfor også få mulighed for at se det maleri af kunstneren Mette Rehné, som Kronprinsessen afslørede ved indvielsen. Maleriet er lavet specielt til skolen og illustrerer historien om skolens tilblivelse samt visionen om skolen som et arkitektonisk og pædagogisk fyrtårn. Mødestedet er klokken 15.00 på pladsen mod banestien Kattedamsvej 26-28.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...