Aaen: Finansministeriet snyder på vægten

Vi ville ikke give mindre til kontanthjælpsmodtagere.

Aaen: Finansministeriet snyder på vægten

Det er lodret forkert, når regeringen oplyser, at den skatteaftale, som Enhedslisten tilbød regeringen, ville have taget penge fra kontanthjælpsmodtagere.

Partiets finansordfører, Frank Aaen, føler sig udsat for en spinkampagne, efter at Finansministeriet har oplyst, at aftalen ville have givet 15.770 kroner ekstra til direktørfamilien, mens der ville havde været 1080 kroner mindre til parret på kontanthjælp.

- Der er intet nyt i de beregninger, Finansministeriet nu er kommet med. Vi har hele tiden vidst, at enkelte elementer i vores skatteaftale bliver indregnet forkert, men at den samlede aftale er fordelingspolitisk neutral, siger Frank Aaen.

Finansministeriet kom med beregningerne forud for torsdagens afstemning om en ny skatteaftale. Regeringen droppede Enhedslisten og indgik en aftale med Venstre og Konservative, som der gav direktørerne endnu mere og de arbejdsløse endnu mindre.

Aaen erkender, at direktørerne ville få de største skattelettelser i den skatteaftale, som Enhedslisten var parat til at lave. Det følger af, at både beskæftigelsesfradraget og topskattegrænsen ville blive hævet.

- Som alle ved, er det ikke vores politik, men det var et ufravigeligt krav fra regeringen, og vi var parat til at acceptere det for at nå en aftale, der ikke tog penge fra syge, folkepensionister, mennesker med handicap og ledige, siger Frank Aaen.

Han slår fast, at Enhedslistens skatteaftale indeholdt en pakke til langtidsledige og unge arbejdsløse, som ikke medregnes i fordelingseffekten, men som klart forbedrer den sociale balance.

- Det er grotesk, at vi på den ene side er blevet beskyldt for at være ufleksible i forhandlingerne, samtidig med at flere socialdemokrater efterfølgende har været enormt optaget af at postulere, at vi var helt ligeglade med den stigende ulighed

- Det hænger ikke sammen, og begge dele er simpelthen usandt, siger Frank Aaen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.