Åge Hareide melder om frisk trup før VM-testkampe

Friske landsholdsspillere er taget til Danmark for at styrke deres mandat til en plads i VM-truppen.

Ritzau
Åge Hareide og Danmark møder Panama og Chile i to testkampe. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
Fodbold 19. marts 2018 17:36

Testkampe. Som navnet indikerer, er der ikke point på spil.

I landsholdssammenhæng har testkampe ofte været lig med et mandefald, så flere spillere har kunnet pleje diverse småskavanker.

Men sådan er det ikke tre måneder før VM.

Fodboldlandsholdet er de næste ni dage samlet for sidste gang, inden Åge Hareide skal udtage sin VM-trup, og alle spillerne har meldt sig helt friske til at træne igennem, siger landstræneren.

- Der er selvfølgelig spillere, som er kommet lidt trætte ind, fordi de har spillet en hård kamp i weekenden, men der er ikke nogen, som har fysiske skavanker, som vi skal tage særlige hensyn til, siger Åge Hareide.

Han peger på Thomas Delaney og Andreas Christensen som spillere, der på grund af træthed ikke fik fuld spilletid i weekendens kampe for henholdsvis Werder Bremen og Chelsea.

Martin Braithwaite, som lørdag udgik skadet efter blot 13 minutter af Bordeaux' kamp mod Rennes, er helt frisk, forsikrer Hareide.

Landstræneren vil bruge samlingen til at se på nødløsninger, hvis der skulle opstå skader frem mod VM. Aktuelt er Andreas Bjelland og Jannik Vestergaard ude med skader.

- Vi skal først og fremmest vedligeholde det fundament, vi har bygget, og så skal vi se nogle alternativer an på forskellige positioner.

- Vi kan få skader inden VM, og derfor bliver vi nødt til at vide, at vi har andre, som kan overtage de skadede spilleres job, hvis vi er tvunget til det, siger Åge Hareide.

Torsdag aften skal Danmark møde Panama på Brøndby Stadion. Tirsdag i næste uge gælder det Chile i Aalborg.

- Det er vigtigt for os at vinde de kampe, så vi kan tage vores momentum med ind i det nye landsholdsår, siger Åge Hareide.

Landsholdet er ubesejret i 11 kampe. Senest danske nederlag var mod Montenegro i oktober 2016.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...