Ålbæk-jul får støtte

Projekter i Lønstrup, Jerslev og Ålbæk får i alt 700.000 kr. i LAG midler for 2018, næsten halvdelen sendes til Ålbæk

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

LAG Nord støtter et projekt fra keramikeren Vibe Falkenberg, som vil forny centrum af Lønstrup med cafe, forskønnelse af strandfogedgården og bygning af helårshytter. Foto: Hans-Willy Bautz

VENDSYSSEL:På det sidste møde i LAG Nords bestyrelse blev der uddelt 698.000 kr. til tre projekter.

Et projekt drejer sig om Aalbæk Handels- og Håndværker Forening, der vil etablere et julemarked i Aalbæk.

- Et projekt som har meget stor lokal opbakning bl. a. i form af egenfinansiering på knap 300.000 kr. Projektet var meget gennembearbejdet og et flot eksempel på at i en mindre by kan man løfte meget, når man står sammen, fortæller formand Frode Thule Jensen og roser Ålbæk for initiativet.

Bestyrelsen undrede sig over, at ingen før havde fået ideen at etablere et egentligt julemarked i Vendsyssel. Julemarkeder er trods alt noget, som danskere rejser til Tyskland for at opleve.

Bestyrelsen støtter projektet med 298.000 kr.

Keramikværkstedet Keramoda i Lønstrup får 100.000 kr. til projektet "Lønstrup ny Centrum".

- Ideen med projektet er at skabe mere liv omkring den gamle sognefogedgård på hovedgaden. Der skal etableres en mindre café samtidig med, at udendørsarealerne i hele området friskes op, fortæller LAG formand Frode Thule Jensen.

Det vigtigste for bestyrelsen var dog, at der også etableres tre helårshytter til kursister. Det er væsentligt, at de bor tæt på ovnene, så de på tæt hold kan følge leret vej fra rå ler til keramik.

- Et initiativ, der understøtter LAG Nord ønske om at fremme aktiviteter i hele året inden for turismen.

LAG støtter også et spændende projekt i Jerslev - SuperSize 3D Print, som GIC Group ApS står bag.

- Der er virkelig tale om et projekt, der bringer fremtiden til Jerslev. Her er en virksomhed, der ønsker at være med fra starten i en udvikling, der forventes at ændre den måde produktions virksomheder arbejder på. Der er tale om meget store "kopier" idet 3D printeren vil kunne printe ud i 1 meter x 1 meter x 1 meter, forklarer Frode Thule Jensen.

3D print vil i første omgang blive brugt indenfor produktudvikling, da det er en omkostningslet metode at fremstille ny komponenter på. Ikke mindst den maritime sektor kan nyde godt af 3D print f.eks. til skibspropeller. Bestyrelsen støtter projektet med 300.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.