Ålbæk

Aalbæks museum præsenterer håndværk på plænen

Museet præsenterer desuden mange ”nye” gamle ting

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Postbilen er hjemmelavet, men postmærket på siden er ”autoriseret”.

AALBÆK:Egnsmuseet i Aalbæk, Simons Raaling, sætter på søndag, 29. juli, igen fokus på de gode gamle håndværk og håndarbejdet i tidligere tider generelt.

Søndag eftermiddag er der håndværkets dag, og traditionen tro er der denne dag en række arbejdende værksteder på plænen ved museet - og under teltdug, hvis vejret ikke arter sig ordentligt, fortæller Birgit Pedersen fra museet.
Håndarbejdets dag er fra klokken 14 til kl. 17, og der plejer at være godt et dusin værksteder, hvor der vises, hvordan gammeldags håndarbejde udføres. Det er for eksempel hvordan man spinder uld og uld fra kaniner, det er knipling, fremstilling af marmelade og syltetøj, der er et væveværksted og et værksted, hvor der filtes. I år er der også lejlighed til at se, hvordan man fremstiller fodtøj af halm.
Der er plads til flere, end man har forhåndstilmelding fra, så hvis der er nogle, som gerne vil være med på dagen, kan det nås endnu.
- Det er ikke et marked, men man må gerne sælge hjemmelavede ting på dagen, og det gælder også ting, der er frembragt ved håndens arbejde, selv om man måske ikke har mulighed for at demonstrere håndværket eller håndarbejdet på selve dagen, siger Birgit Pedersen.
På dagen har museet selv en tombola for voksne og en fiskedam for børn, og der er garanti for fangst i fiskedammen hver gang, lover Birgit Pedersen.
Museet sælger desuden kaffe og hjemmebagt kage.

Nyt gammelt legetøj

De udendørs aktiviteter får konkurrence af udstillingerne inde i museets bygninger.

Simons Raaling har det seneste år fået en hel del ”nye gamle ting”, og de bliver udstillet så de kan ses på dagen.
Det er ikke mindst en hel del hjemmelavet legetøj - forskellige spil, et fort med cowboys og indianer, og det er flere køretøjer. Det er et par hestevogne og en postbil.
Legetøjet stammer fra familier i Aalbæk og omegn, og deres historie er både dén, at de stammer fra lokalområdet, men i lige så høj grad den, at de er en fortælling om familier, hvor der ikke var råd til at købe legetøj til børnene. Det legetøj, man kunne købe, blev i stedet inspiration til, at en i familien selv lavede noget som lignede.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.