Aalborg-blæsere tog guldet

Deltog i blæserkonkurrence i Günsburg i Bayern

AALBORG:Efter suverænt at have vundet Danmarksmesterskabet for jagthorn med 1412 point over 1176 point for nummer to, har de otte medlemmer af Aalborg Jægerklubs Blæsergruppes deltaget i en international blæserkonkurrence i Günzburg i Bayern.

Her deltog over 800 blæsere fordelt i 53 grupper fra de fleste tyske delstater samt Holland, Østrig, Tjekkiet, Schweiz og Aalborg som den eneste gruppe fra Danmark - i ”Wettbewerb des Bayerischen Jagdverbandes”.

Alle grupperne blev bedømt af et panel på fem musikkyndige dommere, som til dagligt er professorer på musikkonservatorier, komponister eller aktive musikere. Alle grupper skulle spille to pligtstykker og et selvvalgt musikstykke.

Som selvvalgt musikstykke spillede Aalborg Jægerklubs Blæsergruppe den nykomponerede ”Scherzando for Hubertushorn”, skrevet af gruppens leder og instruktør Per Iversen. Det er en komposition, som indeholder mange udfordringer for udøveren, men som derfor også er en pointsluger i en konkurrence, når det vel og mærke går godt.

Pointgivningen foregår således, at man efter bedømmelsen fjerner alle points for de dommere i panelet, som giver henholdsvis den højeste og den lavest pointsum, og gennemsnittet af de tilbageværende tre dommeres point, bliver så den enkelte horngruppes pointsum. På den måde undgår man at en enkelt dommer kan favorisere eller bortdømme en gruppe.

Aalborg Jægerklubs Blæsergruppe blæste sig til en guldplacering, og samlet fik gruppen en andenplads i gæstegrupperne - kun tre point efter vinderne fra Schweiz.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.