Aalborg DH i ny nøglekamp

lærke møller knytter næverne i opgøret mod KIF Vejen. Det får Aalborg DH også brug for i aftenens nøglekamp i Horsens.Foto: Claus Søndberg.

lærke møller knytter næverne i opgøret mod KIF Vejen. Det får Aalborg DH også brug for i aftenens nøglekamp i Horsens.Foto: Claus Søndberg.

AALBORG:Aalborg DH sluttede 2008 med en nøglekamp mod KIF Vejen i Guldbageren Ligaen i kvindehåndbold, og der venter en ny af slagsen som start på det nye år, når aalborgenserne i aften på udebane møder Horsens HK. - Nederlaget til KIF Vejen var lidt en streg i regningen, men det var dog ikke helt uventet som afslutning på et halvår, hvor vi har haft rigtig mange spillere involveret i både OL og EM, forklarer sportschef Henrik Carlsen. Inden aftenens runde i ligaen er ADH nummer fem med 13 point, mens Horsens er placeret på niendepladsen med 10 point, så begge hold bejler til en plads i Top 6, der giver adgang til slutspillet. - Horsens er altid stærke på hjemmebane, men vi skal forsøge at rejse os ovenpå nederlaget til KIF Vejen. I ADH-lejren må man fortsat undvære Line Thorius, der blev opereret i skulderen før jul. - Hun er startet på genoptræning, men hun kommer næppe til at spille kamp før i næste sæson. Til gengæld kan vi glæde os over, at en stribe småskader er væk, siger ADH-sportschefen. Utkovic rejst hjem I forhold til opgøret mod KIF Vejen må ADH også undvære Caroline Frederiksen, der vrikkede over på foden til træning forleden, samt den svenske landsholdsfløj, Terese Utkovic, der har valgt at benytte en option i sin kontrakt og således rejste hjem til Sverige ved årsskiftet. - Vi kender naturligvis vigtigheden af aftenens kamp i Horsens, men faktisk bliver der tale om nøglekampe resten af sæsonen, siger ADH's assistenttræner Allan Heine. - Siden kampen mod KIF Vejen har vi trænet meget med omstillingsspillet, og så er opskriften i Horsens ellers fight og stenhårdt arbejde, pointerer Heine. - Horsens har et stærkt kollektiv med profiler som Christina Kristensen, der er god spilfordeler, norske Ane Brustuen på stregen og den tidligere ADH'er, Beatrix Benyats, som en stærk afslutter, men det handler primært om os selv, og at vi får vores egne ting til at fungere, slutter ADH-assistenten. Horsens vil overraske Horsens rundede 2008 af med en forventet sejr over bundholdet Slagelse, og udover Annika Fredén er truppen hos Horsens skadesfri. Til klubbens hjemmeside udtaler cheftræner Claus Mogensen, at man er kommet godt igennem november og december. - Derfor føler vi os rigtig godt forberedt til anden halvdel af sæsonen, og vi håber og tror på, at vi kan lave en overraskelse mod Aalborg DH, siger Horsens-træneren.