Aalborg er hærget af rotter

I årets tre første måneder er Aalborg Kommune blevet bombarderet med henvendelser om rotter

Antallet henvendelser om rotter er fordoblet i årets første tre måneder i forhold til samme periode sidste år.    Arkivfoto

Antallet henvendelser om rotter er fordoblet i årets første tre måneder i forhold til samme periode sidste år. Arkivfoto

AALBORG:Det er gæster af den værste slags, og som alle krydser fingre for ikke slår vejen forbi.

Men i 2015 har rotterne været forbi mange steder. Antallet af henvendelser om rotter til Aalborg Kommune er nemlig fordoblet i årets første tre måneder i forhold til samme periode sidste år.

I årets tre første måneder har der været 1171 henvendelser mod 643 i samme periode i 2014. Hvis man ser på de de tre første måneder i 2013 og 2012, var tallene henholdsvis 942 og 761.

Mild vinter er årsagen

Når tallet er vokset markant i år, så skyldes det ifølge afdelingsleder i miljøafdelingen i Aalborg Kommune, Jens Dalgaard, den milde vinter.

- Hvis der er en meget mild vinter, så kommer der en ekstra generation af rotter, siger Jens Dalgaard.

En mild vinter betyder blandt andet, at det er lettere for rotterne at finde føde.

- Rotternes redepladser er også stadig lune og varme, hvis det er en mild vinter. Vi kan se, at en mild vinter giver mange rotter.

Geografien skal undersøges

Kommunen har tidligere set på, om de kunne se et geografisk mønster, når de så på adresserne på rottehenvendelserne, og det vil man forsøge at gøre igen. Kommunen vil også se på, om man kan bruge andet end kemikalier til at få ram på de ubudne gæster.

- Der er mekaniske fælder, som fotoceller udløser og som hugger et spyd gennem, rotterne, og der er fælder, der sender strøm gennem dem. Det er noget af det, som vi skal have set på.

Rottehenvendelserne kommer fra virksomheder og boliger, og henvendelserne registreres på kategorier.

- Der er ikke et klart mønster, om det er haver, skure, garage, bolig eller en anden kategori.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden