Aalborg faldt i pokaldrama

Skjern er klar til pokalfinalen søndag efter sejr i forlænget spilletid

Kristian Gjessing fra Skjern så rødt, men vestjyderne slog alligevel Aalborg Håndbold i et sandt pokaldrama.

Foto: Claus Søndberg

Kristian Gjessing fra Skjern så rødt, men vestjyderne slog alligevel Aalborg Håndbold i et sandt pokaldrama. Foto: Claus Søndberg

AARHUS:Aalborg Håndbold kan tage hjem fra Aarhus med udsigt til søndagsfri i stedet for en pokalfinale. Det er det nedslående faktum efter et sandt pokaldrama i Final4, hvor Aalborg smed en femmålsføring væk fra første halvleg, og til sidst faldt mod Skjern med 29-26 efter forlænget spilletid.

Med Håvard Tvedten og Kristian Kjelling tilbage på holdkortet havde Aalborg Håndbold klart flere strenge at spille på end i de seneste kampe. Men det var specielt forsvaret som imponerede i en første halvleg, hvor Skjern overhovedet ikke kunne få fat. Aalborg stod klippefast i 6-0-opdækningen, og i målet brillerede Johan Sjöstrand med otte redninger. Det gjorde, at Aalborg-mandskabet hele tiden havde et fire-fem måls forspring gennem halvlegen på lystavlen. Drama var der også, da den tidligere Aalborg-spiller, Skjern-bolværket Kristian Gjessing, flækkede Johan Jacobsson og fik direkte rødt kort for forseelsen. Skjern sluttede dog alligevel halvlegen bedst med to Claus Møller Jakobsen-scoringer, hvilket gav en pausestilling på 13-10 til Aalborg.

Aalborg kom rigtig dårligt ud til anden halvleg, og der gik blot få minutter før Nicolaj Jacobsen måtte tage sin første timeout. Det kneb i den grad for angrebet, og man kunne være glade for, at Skjern heller ikke sprudlede i den anden ende. Men efter ti minutters spil og blot to Aalborg-mål havde Skjern udlignet til 15-15. Herefter fulgtes holdene ad resten af den ordinære spilletid ud. Johan Sjöstrand fortsatte storspillet, mens Skjern-reserven Kristoffer Laursen også kom på banen og var sublim.

Henrik Møllgaard og Håvard Tvedten scorede efter behag i slutfasen, men da Aalborg havde 50 sekunder til sidst med bolden, forsømte man at spille sig frem til en åben chance, hvorfor det endte 23-23, og man måtte ty til forlænget spilletid.

Her havde Skjern den lille smule mere ekstra i tanken til sidst. Vestjyderne vandt 29-26 , og skal nu møde Århus Håndbold i finalen søndag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.