Danmark

Aalborg: Fire voldtægtsanmeldelser ved årets karneval

Festen i Aalborgs gader er generelt forløbet roligt efter omstændighederne, siger politiet.

Karnevalsfesten i Aalborg er søndag morgen så småt ved at ebbe ud, og Nordjyllands Politi kan konstatere, at de mange tusinde gæster generelt har opført sig pænt.

Men foruden en lang række bøder for at urinere i gader eller opgange, har politiet også modtaget i alt fire anmeldelser for voldtægter, der skulle været begået forskellige steder i byen i løbet af dagen og natten.

- Vi er i gang med at undersøge anmeldelserne. De, der har foretaget dem, bliver undersøgt for eventuelle skader, og det kan godt tage et stykke tid, før vi får et resultat af dem, siger vagtchef Per Jørgensen til Ritzau.

Kun i ét af tilfældene kender politiet navnet på den mand, det leder efter. Men der er ikke foretaget nogen anholdelser endnu.

Ifølge arrangørerne er årets karneval det hidtil største. Langt de fleste af deltagerne har opført sig ordentligt, oplyser Nordjyllands Politi.

I alt er der anholdt 17 personer - heraf to for lommetyveri. De øvrige sigtelser drejer sig om vold og beruselse.

- Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborgs centrum, synes jeg, at det er få sager, der er anmeldt, lød vurderingen fra den ansvarlige for politiets indsats under karnevallet, vicepolitiinspektør Poul Severinsen, lørdag.

Over 150 tissetrængende personer har desuden fået en bøde for at urinere i gaderne eller i opgange.

De i alt tre karnevalsoptog, der slangede sig gennem gaderne, startede forskellige steder og bevægede sig derefter mod Kildeparken. Trods småkøligt vejr var humøret højt, skriver Nordjyske.

Allerede fredag var der solgt et rekordstort antal - eller 31.000 - af de armbånd, der gav adgang til Kildeparken samt til aftenens fest i Spritfabrikkerne.

- Paraderne er større i år. Det er der ingen tvivl om. Lige nu skyder vi på 65.000 (solgte armbånd, red), måske flere, sagde Reimer Ivang, talsmand for karnevallet, lørdag eftermiddag til Nordjyske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.