Aalborg

Aalborg-formand: Vigtigt at Gade er jyde

Formand for kredsen i Aalborg, hvor Søren Gade stiller op, mener chancerne er gode, fordi Gade er jyde

Svend Erik Jensen, formanden for kredsbestyrelsen i Aalborg Vest, mener, det er vigtigt, at Gade er jyde. Foto: Johnny Jacobsen

Svend Erik Jensen, formanden for kredsbestyrelsen i Aalborg Vest, mener, det er vigtigt, at Gade er jyde. Foto: Johnny Jacobsen

AALBORG:Søren Gades jyske ophav i Holstebro vil være en god hjælp, når han skal forsøge at skrabe nordjyske stemmer ind ved det kommende folketingsvalg.

Det mener Svend Erik Jensen, formanden for kredsbestyrelsen i Aalborg Vest, som er udset som Søren Gades springbræt tilbage til landspolitik.

- Det er helt sikkert væsentligt for nordjyderne, at Søren er jyde og ikke sjællænder. Sådan er vi heroppe, siger Svend Erik Jensen til Ritzau.

- Vi håber, at han vil være i stand til at samle en del stemmer sammen, som måske oven i købet kan komme de øvrige kandidater til gode, siger han.

Sidst Søren Gade stillede op til et folketingsvalg, fik han 24.000 personlige stemmer, men så højt tør kredsbestyrelsesformanden ikke sætte sine forventninger denne gang.

- Det er nok lidt overmodigt at tro det, for sidste gang stillede han jo op i sin hjemmekreds og efter en lang forberedelsesperiode, siger Svend Erik Jensen.

Kandidat trak sig

Denne gang blev Søren Gades kandidatur ifølge kredsbestyrelsesformanden reelt først en mulighed, da den hidtidige Venstre-kandidat i Aalborg Vest, Mads Lindholm, onsdag meddelte, at han ikke vil stille op igen.

- Så stod vi og manglede en kandidat, så torsdag ringede jeg til Søren Gade, som udbad sig lidt betænkningstid, før han sagde ja. Og siden da er det bare gået stærkt, siger Svend Erik Jensen.

Venstre fik ved seneste valg fem mandater valgt ind Nordjylland, hvor Søren Gade nu skal forsøge at hente stemmer hjem til sit parti, der i den seneste tid er gået tilbage i flere meningsmålinger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.