Aalborg går økologisk

900 hektar skal på sigt omlægges, men V og K vil ikke være med

Aalborg bliver den første kommune i Jylland, der beslutter at omlægge alle kommunalt ejede landbrugsarealer til økologisk drift. Arkivfoto: Lars Pauli

Aalborg bliver den første kommune i Jylland, der beslutter at omlægge alle kommunalt ejede landbrugsarealer til økologisk drift. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:Aalborg bliver den første kommune i Jylland, der beslutter at omlægge alle kommunalt ejede landbrugsarealer til økologisk drift.

Et flertal i magistraten bestående af S og EL besluttede i går, at kommunens landbrugsarealer skal omlægges til økologisk drift.

Venstre og Konservative stemte imod forslaget, der er landet på politikernes bord, efter at minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Dan Jørgensen (S) i et brev har opfordret landets kommuner til at omlægge driften af deres landbrugsarealer til økologisk drift frem mod 2020. Kommunerne opfordres med argumentet om, at økologisk drift helt fjerner brugen af pesticider på arealerne og dermed medvirker til beskyttelse af grundvand og overfladevand.

- Det er vigtigt, at vi får omlagt mere landbrugsjord til økologisk drift. Årsagen er, at økologisk drift giver færre sprøjtegifte og en sundere drift, så det er rigtig godt for naturen, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Hos Venstre mener man, at flertallet tager en beslutning uden overhovedet at kende de økonomiske konsekvenser.

- Man går sådan set bare fuldstændig blindt ind og siger, at det skal være økologisk. Det er ligegyldigt, om det giver nogen mening, eller om man tror, at man kan leje jorden ud, eller hvad gener det i øvrigt kan give, siger skolerådmand Tina French Nielsen (V), der understreger, at partiet ikke er imod økologi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.