Aalborg garanteres superlyntog

Kun landets fem største storbyer får garanti for superlyntog

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten er enige om en aftale om hurtigere tog i Danmark. Men det er kun borgerne i de fem største byer, der kan være sikre på, at superlyntogene stopper hos dem.

Det fremgår af aftalen om togfonden. Her er kun København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg, der er skrevet ind som sikre stoppesteder. Den endelig køreplan fastlægges først senere.

Dermed er en række byer i Jylland og på Sjælland pludselig igen i spil som stoppested for superlyntogene.

Det gælder blandt andet Ringsted på Vestsjælland, og det glæder Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, som har kæmpet for at få netop Ringsted med på superlyntogslinjen.

- Vi er imødekommet på en række felter. Ringsted er igen i spil som et sted, superlyntogene kan stoppe, siger Henning Hyllested.

Han fastslår, at det ikke giver mening at lægge sig fast på en køreplan allerede nu, fordi transportbehovet kan ændre sig - og Danmark i teorien kan ende med at købe tog, der kan køre endnu hurtigere end forventet.

Dermed vil der blive plads til flere stop i regeringens timemodel. Selvom der ikke er nogen garantier er Henning Hyllested dog overbevist om, at Ringsted vil komme med:

- Timemodellen fastlægger man om 12 år, når togfondprojekterne er færdiggjort. Og jeg er helt overbevist om, at man ender med at stoppe i Ringsted, fordi det er et helt centralt knudepunkt på Sjælland, siger Henning Hyllested.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.