Aalborg Garden i parken

Nyt tattoo skal sikre en flot placering ved DM for garder 2015

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Aalborg Garden blev ved seneste Danmarksmesterskab for Bygarder i 2013 kåret som Danmarks sjettebedste Garde til bymarch, og har Danmarks femtebedste tambourmajor, Line Juul Jespersen i front.

AALBORG:Grundlovsdag var beboerne omkring Østre Anlæg vidne til et festligt indslag. Aalborg Garden havde nemlig lagt sin tattootræning i de smukke bynære omgivelser.

- Aalborg Garden har taget hul på fremtiden med en arbejdsglæde og iver for at Aalborg ikke kun skal være kendt for “Rød Aalborg” og AAB, fortæller formand Niels Lundbye-Christensen.

- Garden deltager i DM for bygarder, som løber af stablen hvert andet år. I 2013 slog vi benene væk på ikke bare dommerne og publikum, men også på os selv. Nu ligger Aalborg Garden på en flot 10. plads i Danmark, og med Danmarks femte bedste tambourmajor i front Line Juul Jespersen.

Aalborg Garden har derfor fået blod på tanden og har besluttet sig for at se, om de kan være endnu bedre forberedt med et endnu bedre tattoo-show til DM i 2015.

- Sabrina Pedersen fik derfor til opgave at beskrive et nyt tattoo, bestyrelsen fik lagt et budget og søgt fonde, og lykken kom hurtigt, for Nordea Fonden besluttede at støtte vort Projekt Tattoo 2015 med samtlige 47.000 kr, forklarer formanden.

Aalborg Garden er allerede i gang med at øve op til DM i 2015, og øvede for anden gang i torsdags på deres nye tattoo-show, som ifølge tattooinstruktør Sabrina Pedersen er nytænkende.

Showet vil bl.a. indeholde soloer, freestyle, udklædning og sang. Aalborg Garden er med til at bryde traditionerne og følger den udvikling, der i øjeblikket er i gang inden for garderverdenen. Ikke bare i Danmark men i hele verdenen.

Ud over tre nye engagerede instruktører - Sabrina Pedersen, Jesper Laustsen (instruktør for tambourkorps) og Rikke Øland (instruktør for musikkorps) har Aalborg Garden satset på en ny strategi: Det skal være FEDT at gå i Aalborg Garden er overskriften, hvor FEDT er en sammentrækning af ordene Fællesskab, Engagement, Dygtiggørelse og Trivsel.

Til sommer går turen til Slovenien, hvor Aalborg Garden skal optræde i bl.a. den smukke hovedstad Ljubljana, i kystbyen Portoroz, i Postojnagrotterne samt i Aalborgs venskabsby i Østrig Innsbruck på vej hjem.

Egentlig var den oprindelige plan, at Aalborg Garden skulle til Kina, men det viste sig at være meget svært at indsamle alle de fornødne midler til turen, så med rettidig omhu kastede de håndklædet i ringen, og satsede i stedet for på en sommertur til dette smukke centraleuropæiske land Slovenien.

Aalborg Garden består p.t. af 43 unge mellem 10 og 27 år, som har et stærkt sammenhold på tværs af alder, køn, instrument og korps. Dertil kommer mindst 15 aspiranter, som endnu ikke er med ude at spille, og flere er på vej i skrivende stund.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.