Aalborg har fået en ghetto

Boligkvarter i Aalborg Øst med 1150 indbyggere er med på listen over landets ghettoer

Sebbersundvej er igen på listen over danske ghettoer. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Sebbersundvej er igen på listen over danske ghettoer. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Modsat landets andre store byer så har Aalborg ikke haft de store ghetto-problemer, men nu har byen - i hvert fald på papiret - igen fået en ghetto.

Boligblokkene omkring Sebbersundvej i Aalborg Øst er nemlig igen udpeget som særligt belastet område. Det var de også i 2010, men ikke i 2011.
Det er ministeriet for by, bolig og landdistrikter, der udarbejder listen over boligområder, der har så store problemer, at de kvalificerer sig til ghetto-betegnelsen.

En lille del

For at være en ghetto skal bydelen opfylde to af tre krav: Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande overstiger 50 procent, andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse skal være over 40 procent og så skal mindst 2.7 procent af indbyggerne have været dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer.

Det er dog kun en lille del af Aalborg Øst, der har fået ghetto-stemplet - nemlig de blokke, som Boligforeningen Vanggården har på Sebbersundvej. Her bor der 1150 mennesker - 19,5 procent er fra ikke-vestlige lande, 44,6 procent er uden arbejde og 3.2 procent har en dom.
Til gengæld har Thisted ikke længere nogen ghetto. Blokkene på Havrevej er faldet ud af listen. Ialt er der 33 boligområdet i Danmark, der kan kaldes ghetto.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk