Aalborg

Aalborg har rundet 210.000 indbyggere

På fire år er befolkningstallet vokset med 10.000 i landets tredjestørste kommune

Aalborg har vokseværk, og nu bor der 210.027 indbyggere i kommunen, hvilket glæder borgmestre Thoms Kastrup-Larsen. Arkivfoto

Aalborg har vokseværk, og nu bor der 210.027 indbyggere i kommunen, hvilket glæder borgmestre Thoms Kastrup-Larsen. Arkivfoto

AALBORG:Aalborg kan fejre en lille rund dag, for kommunen har nu rundet 210.000 indbyggere.

Helt præcist er der fra i mandags 210.027 indbyggere i landets tredjestørste kommune.

Ved årsskiftet var der 207.285 indbyggere i Aalborg Kommune, og samlet set betyder den gode nyhed, at indbyggertallet er vokset med omkring 10.000 indbyggere på fire år.

- Det ligger nok lidt i overkanten af de forventninger, som vi har haft i den befolkningsprognose, der er.

Det kan vise sig, at tallet vokser yderligere, for der tælles stadigvæk nye indbyggere, som bl.a. de mange unge, der er flyttet til kommunen for at uddanne sig.

- De er ikke færdig endnu med at registrere alle tilflytterne, og der er også nogen, der har boet rigtig længe ude på vandrehjemmet i forbindelse med studiestart, så jeg tror, at vi kommer et godt stykke højere op i år.

Borgmesteren er ikke overraskende godt tilfreds med et stigende befolkningstal, som enhver borgmester drømmer om, da det blandt andet er ensbetydende med et højere bloktilskud.

- Det er et udtryk for, at vi er en by i vækst, og at det er et sted, som gerne vil bo. Det handler om, at vi er attraktive både i forhold til folk, der gerne vil søge uddannelse, og folk der vil arbejde. Jeg synes, at det er rigtigt positivt, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst