Aalborg i Rødt batter i kassen

Cowi-undersøgelse registrerer langt flere fodgængere - dobbelt så mange om fredagen. Se tv-indslag

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Vi har forskelligt: Vinhandler Søren Skovlund, Skjold Burne, hører til blandt de handlende, der i denne uge tilbyder merchandise som et Aalborg i Rødt indkøbsnet. Og så sælger han naturligvis rødvin og brands som Rød Aalborg og Rød Orlik.

Resultatet fra den første undersøgelse af festugen Aalborg i Rødts effekt på handelslivet tegner positivt. Cowi-undersøgelsen baserer sig på sidste års udgave, hvor firmaet optalte antallet af fodgængere via unikke registreringer af mobiltelefoner med tændt bluetooth-sender. Se tv-indslag Den helt store vinder sidste år blev fredagen, hvor antallet af fodgængere ifølge Cowi blev fordoblet fra 8.000 til 16.000 unikke personager. - Fantastisk læsning, jubler direktør for handelsforeningen Aalborg City, Flemming Thingbak. - Så flot et resultat, at det nok bliver svært at overgå i år, indrømmer han. Se tv-indslag Medlemmer af Aalborg City leverer denne gang en særlig service for inderhavere af mobiltelefoner, der kvit og frit kan modtage programmet for Aalborg Rødt online ved indscanning eller via sms. Omkring 80 arrangementer frem til og med søndag plus fredagens kulturnat også med en bugnende menu. Umiddelbart en fornuftig idé, for en hel del kender åbenbart stadig ikke indholdet, og aner ikke, at Aalborg i Rødt nu har åbenbaret sig fire år i træk. - Aalborg i Rødt. Nej, har aldrig hørt om det, hvad er det dog for noget. Et eller andet med de konservative, lød det eksempelvis på åbningsdagen fra Alexandra Swiatecha med bopæl lidt uden for Aalborg. - Noget der bliver afholdt to gange om året. Noget med længere åbent, lød det spørgende fra Blenstrups 15-årige Henriette Eriksen, mens 44-årige Anders Kaastrup leverede denne beskrivelse: En kulturel ting. Handel og en masse musik. - Dog troede jeg, at Aalborg i Rødt først startede onsdag. Citychef Flemming Thingbak er ikke overrasket. - Vi ved godt, at budskabet om Aalborg i Rødt endnu ikke er trængt helt igennem. Men vi arbejder hårdt på sagen, og undersøgelsen fra Cowi bidrager til opfattelsen af, at det går fremad med hastige skridt.