Industri

Aalborg Industries solgt til svensk koncern

Aalborg-virksomheden bliver en del af Alfa Laval koncernen.

De 2600 medarbejdere i Aalborg Industries og selskabets datterselskaber bliver fremover kolleger med de nuværende 12.000 ansatte i svenske Alfa Laval.

De 2600 medarbejdere i Aalborg Industries og selskabets datterselskaber bliver fremover kolleger med de nuværende 12.000 ansatte i svenske Alfa Laval.

Efter fem år med kapitalfondene Altor 2003 Fund og LD Equity som ejere skifter Aalborg Industries ejer. Fremover bliver virksomheden en del af den svenske børsnoterede koncern Alfa Laval, en af verdens førende inden for varmetransmission og væskebehandling. Svenskerne betaler 4,2 milliarder kroner for Aalborg Indisutries. Aalborg Industries er i dag verdens førende inden for energi- og opvarmningsanlæg til maritim anvendelse. Selskabet sidder på over 50 procent af det maritime kedelmarked globalt og har samtidig en betydelig position inden for udvalgte industrielle forretningsområder. I løbet af de seneste fem år er virksomheden vokset 65 procent og har øget indtjeningsmarginalen betydeligt. Står over for en ny epoke Virksomheden har samtidig gennemført en målrettet udvikling inden for miljøforbedrende produkter, som i de kommende år forventes at få væsentlig indflydelse på vækstmulighederne. - Vi står over for en ny epoke. Med Alfa Laval som en ideel ejer opstår der helt nye muligheder for udnyttelse af vores fælles kernekompetencer og en fortsat udvikling af såvel eksisterende som nye forretningsområder, siger Jan Vestergaard Olsen, adm. direktør i Aalborg Industries, der har 500 medarbejdere i fem lande og yderligere 2100, hvis man tæller datterselskaberne i 14 lande med. - Med købet af Aalborg Industries vil Alfa Laval styrke sin position inden for varmetransmission betydeligt. Vi vil opnå globalt markedslederskab inden for et attraktivt forretningssegment. Desuden har Aalborg Industries historisk udvist en imponerende evne til at tilpasse sig nye udfordringer, og selskabet fremstår i dag med et omkostningseffektivt forsyningsapparat og en markant tilstedeværelse i de hurtigt voksende markeder i Kina, Vietnam og Brasilien, siger LArs Renström, adm. direktør for Alfa Laval. Noteret på børsen i Stockholm Alfa Laval, som er noteret på børsen i Stockholm, har 12.000 medarbejdere og opererer i 100 lande. Kerneprodukterne er varmevekslere, separatorer samt forskellige vandbehandlingsprodukter, og i sidste regnskabsår var omsætningen 26 milliarder svenske kroner. Aalborg Industries havde i sit seneste regnskabsår en omsætning på 2,7 milliarder kroner og en overskudsgrad på 16,4 procent.