Aalborg-lærer i Tyrkiet under kupforsøg

Tyrkiskfødte Melis Öztürk Andersen fra Vodskov kørte fra Istanbul med sin familie, få timer før kupforsøg blev iværksat

Melis Öztürk Andersen på hotellet i Tyrkiet sammen med sin mand, Morten, sønnerne Thor og Bjarke på 12 og 11 år, hendes mor, Müge, samt sønnen Svend.Privatfoto

Melis Öztürk Andersen på hotellet i Tyrkiet sammen med sin mand, Morten, sønnerne Thor og Bjarke på 12 og 11 år, hendes mor, Müge, samt sønnen Svend.Privatfoto

IZMIR:- Unge mennesker på hotellet tog ud for at hæve penge i automater, hvor der var lang kø. Folk hamstrede vand og den slags, for man var virkelig bange for, at der nu udbrød krig, fortæller Melis Öztürk Andersen, der som mange andre tyrkiskfødte danskere er på ferie i Tyrkiet i disse dage.

Til daglig er hun kemi- og biologilærer på Hasseris Gymnasium i Aalborg samt underviser i tyrkisk på aftenskole. Hun er født og opvokset i Istanbul, hvor familien opholdt sig, blot nogle få timer før kuppet mod præsident Erdogan brød ud.

- Vi kørte sidst på eftermiddagen fra Istanbul. Heldigvis, siger Melis Öztürk Andersen over en skrattende mobilsamtale fra det hotel, de nu opholder sig på ikke langt fra kystbyen Izmir, der ligger tæt ved de græske øer Samos og Lesbos.

Jagerfly over byen

De hørte først om kupforsøget, da de ankom til hotellet. Det var dog svært at få oplysninger, men langsomt begyndte der at indløbe oplysninger om bombardementet af parlamentet i Ankara og besættelsen af broer over Bosperus i Istanbul, ligesom de så jagerfly over byen samme nat.

- Da vi fandt ud af, hvad der skete, ringede vi til min tante og nogle andre venner her i Tyrkiet. Og vi ringede også hjem til Danmark og fortalte, at vi havde det o.k., siger Melis Öztürk Andersen.

Efter planen skal de flyve hjem 20. juli fra Atatürk-lufthavnen i Istanbul.

- Det tror vi stadigvæk på, at vi kommer til, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.