Aalborg lavede miraklet

Uafgjort 23-23 ude mod Pick Szeged og Aalborg Håndbold er i ottendedelsfinalen

Aalborg Håndbold kunne søndag juble over videre avancement i Champions League. Foto: Aniko Kovacs/EPA <i>Scanpix Denmark</i>

Aalborg Håndbold kunne søndag juble over videre avancement i Champions League. Foto: Aniko Kovacs/EPA Scanpix Denmark

SZEGED:Aalborg Håndbold havde mere end bare ryggen mod muren, da de søndag aften spillede den sidste kamp i Champions League-gruppespillet.

Kravet var et point på en af de sværeste udebaner i Europa mod Pick Szeged, hvor man senest tabte med hele ni mål tilbage i 2010.

Men Aalborg er åbenbart bedst under pres, og takket være en vanvittigt vigtig scoring fra Morten Slundt i undertal bare 50 sekunder før tid, lykkedes det at hente det ene point, der gør, at Aalborg Håndbold ender på fjerdepladsen i gruppen og er med i bowlen, når der tirsdag trækkes lod til ottendedelsfinalerne.

Aalborg Håndbold fik en drømmestart og førte med 5-1, men hjemmeholdet rejste sig og havde udlignet til 10-10 efter de første 30 minutter.

Og da Szeged så startede med at trække fra i anden halvleg, så lignede det en umulig opgave.

Men aalborgenserne fik stabiliseret forsvaret, Erevik stod fremragende, og veteranen Håvard Tvedten viste sin rutine med vigtige scoringer på kontra, og så kom Aalborg foran med 22-20.

Igen svarede hjemmeholdet igen og udlignede til 22-22 samtidig med, at Nicklas Barud fik en udvisning.

Så valgte Jesper Jensen for anden gang at satse med at tage målmanden ud i undertal. Første gang havde det kostet en scoring, men denne gang fik Slundt revet sig fra og scoret fra en umulig vinkel, og så gjorde det ikke noget, at hjemmeholdet udlignede på straffekast.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.