EMNER

Aalborg mister 20 statslige job

Vejen er nu banet for, at Statsadvokaturen i Aalborg kan nedlægges.

Venstre og Dansk Folkeparti stemte som de eneste partier imod forslaget. Venstres ordfører, det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, beklager beslutningen.
Arkivfoto: Lars Pauli

Venstre og Dansk Folkeparti stemte som de eneste partier imod forslaget. Venstres ordfører, det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, beklager beslutningen. Arkivfoto: Lars Pauli

Et stort flertal i Folketinget vedtog tirsdag en lovændring, som justitsminister Morten Bødskov vil bruge som afsæt for at samle statsadvokaturen på to matrikler mod i dag seks. Det betyder for Jyllands vedkommende, at Statsadvokaturen i Aalborg og Sønderborg flyttes til Viborg. Statsadvokaturen i Aalborg har en snes ansatte. Ingen gevinst Venstre og Dansk Folkeparti stemte som de eneste partier imod forslaget. Venstres ordfører, det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, beklager beslutningen. - Venstre er ikke som princip imod centraliseringer, men de skal indebære en rationaliseringsgevinst. Og det er der intet bevis for her, siger han.