Aalborg

Aalborg Øst får parkour-bane

Areal ved Tornhøjhallen står klar til by-akrobater efter sommerferien

Sådan ser de elementer, der skal forme parkourbanen, ud.

Sådan ser de elementer, der skal forme parkourbanen, ud.

Udbuddet af fritidsaktiviteter ved Tornhøjhallen i Aalborg Øst får endnu et nøk med et parkour-anlæg, der skal stå færdigt efter sommerferien. Anlægget bliver bygget på hallens forplads ved siden af p-området, så der bliver sammenhæng med de andre udendørsaktiviteter.

- I forvejen er der en streetbasketbane og et skateboardanlæg, så vi er rigtig glade for også at få en parkour-bane, siger Mads Borgstrøm Hansen, der er projektleder ved Aalborg Kommune.

Det er den danske organisation GAM3 (udtales game), Det københavnske arkitektfirma Primus og Realdania, der samarbejder om projektet i Aalborg Øst. Tidligere har seks andre byer fået nye faciliteter til gadeidræt i deres udsatte boligområder, og erfaringerne er gode.

- - Vi ved fra de boligområder, som indtil nu har fået styrket gadeidrætten, at faciliteterne virker. De er robuste, har de rigtige funktioner og bliver brugt af de unge, siger Astrid Bruus Thomsen, der er projektleder i Realdania.

De moduler, som by-akrobatikken efter sommerferien kan udfolde sig på, er enkle og bygget af genbrugsbeton og stål. Det er meningen, at parkour-pladsen også skal fungere som et hænge-ud område.

- GAM3 har siden 2002 haft stor succes med at organisere gadeidræt for 10-18 årige fra udsatte boligområder. Det er en gruppe, som typisk ikke deltager i organiseret idræt i traditionelle klubber og foreninger. Samtidig skaber faciliteterne nye samlingssteder, som er åbne for alle - hele døgnet, forklarer Simon Prahm, der er direktør hos GAM3.

GAM3 får i en fire-årig periode støtte fra satsmidlerne, og Realdania støtter gadeidrætsanlæggene med 2,7 millioner kroner.

Hvad er parkour?

Parkour er en fysisk disciplin, hvor man ved at tilpasse sine bevægelser til miljøet man befinder sig i, skal passere enhver forhindring, der måtte ligge på ens vej.

Den grundlæggende idé bag Parkour er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, dvs. at komme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved brug af kroppen. Parkour foregår oftest i bymiljøet. Bygninger, gelændere og vægge anvendes til fremdrift på en alternativ måde. Parkourudøverne kaldes ”traceurs”, som kan oversættes til projektil eller kugle. Det henviser til udøvernes kontinuerlige bevægelser. En traceur har gjort parkour til en central del af sin livsstil og lever derved efter filosofien om at opleve frihed. Parkour startede som en subkultur, der udviklede sig i de franske forstæder, men har siden spredt sig ud i hele verden især via Internettet.

Kilde: Wikipedia.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst