Aalborg Parken går enegang

Aalborg kommunes beslutning om at indføre rygeforbud i Aalborg Parken er enestående. Det viser en rundringning Politiken har foretaget til SAS-liga kollegerne. Aalborg Parken er således det eneste stadion i SAS-ligaen, der er røgfrit.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Det er noget overdrevet. Vi er jo udenfor og hvordan kan det være mere farligt, for andre at vi står herude og ryger end at vi gør det inde på stadion, spurgte Danny Jørgensen. Men uanset at både han og Pernille Østerberg mente, at forbuddet er for meget, så gik de alligevel pænt udenfor for at ryge. Foto: Ajs Nielsen

Når AaB spiller på hjemmebane må sportschef Lynge Jacobsen og de andre rygere blandt det aalborgensiske fodboldpublikum undvære smøgerne eller søge udenfor stadion for at dulme trangen. Og det er de alene om i SAS-ligaen. Det skriver Politiken.dk Ifølge Politiken skyldes det, at flere SAS-liga stadioner er privatejede, og her kan ejerne selv bestemme, om rygeforbuddet også skal gælde de udendørs arealer. I dag besluttede man hos Parken Sport & Entertainment, at forbyde rygning på den såkaldte familietribune, som retter sig specielt mod børnefamilierne. Et lignende forbud overvejes i Odense på Fionia Park. Men på samtlige andre SAS-liga stadioner er rygning fortsat tilladt på tribunerne. Trods vrede læserbreve i den lokale nordjyske presse står Aalborg kommune og rådmand Henrik Thomsen overfor Politiken fast på, at det ikke skal være tilladt at ryge i kommunale »bygninger og bygningsanlæg« i Aalborg kommune. Under den formulering falder ifølge rådmanden kommunale klubhuse, men altså også tribunerne i Aalborg Parken.