Aalborg Renovation frikendes trods massivt rod

I årevis har håndteringen af og kontrollen med diesel sejlet - læs redegørelse om sagen

Der har i årevis været rod med kontrollen af diesel på genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg. Foto: Mette Nielsen

Der har i årevis været rod med kontrollen af diesel på genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg. Foto: Mette Nielsen

AALBORG:Det har ikke været muligt at finde ulovligheder i forbindelse med tankning af biler over for genbrugspladsen Over Kæret.

En redegørelse fra revisionsselskabet PwC viser, at der for knap 90 procent af køretøjerne er sket indtastningsfejl, når tanken skulle fyldes. Og derfor har det ikke været muligt at finde frem til eventuelle ulovligheder, siger statsautoriseret revisor Niels David Nielsen fra Ernst & Young i Aalborg.

- Det har været en stor rodebutik. Og hvis du læser konklusionen, så står der, at der simpelthen ikke har været styr på aflæsning af kilometerstanden, siger Niels David Nielsen om den redegørelse som forsyningsrådmand Lasse Olsen (EL) bad om i marts efter NORDJYSKE havde skrevet om flere mistænkelige tankninger baseret på tankningslister fra 2008-2014.

Rådmand tilfreds

Redegørelsen har omfattet 76 køretøjer og kun otte af disse er sluppet igennem redegørelsen uden anmærkninger. For de øvrige har der været eksempler på tankninger igennem både måneder og år uden at kilometerstanden for bilen har ændret sig.

Af redegørelsens konklusioner anbefales det, ”at der strammes yderligere op i forhold til kontrol af præcise kilometeraflæsninger, således at forbruget kan vurderes på et korrekt grundlag.”

Trods det årelange rod i håndteringen af og kontrollen med dieselforbruget i Aalborg Renovation er den ansvarlige rådmand tilfreds.

- Der har været fejl i registreringen af kilometer, og det ser enormt rodet ud, men en samlet gennemgang af samtlige vogne har ikke dokumenteret uregelmæssigheder i forbruget af diesel, siger Lasse Olsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.