Aalborg-restaurant får erstatning

Strid om lejemål afgjort i landsretten - ejendomsselskab skal betale knap 650.000 kr. tilbage

Selskabet bag den nu lukkede Rice In i Aalborg får penge tilbage fra ejendomsselskabet. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Selskabet bag den nu lukkede Rice In i Aalborg får penge tilbage fra ejendomsselskabet. Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

AALBORG:Den thailandske restaurant Rice In, der indtil januar lå på Vesteraa 22 i Aalborgs Centrum, får nu næsten trekvart million tilbage fra ejendommens ejer, Alte Finans A/S, der hører hjemme i Nørresundby.

Vestre Landsret har med en dom forhøjet det beløb på en halv million kroner, som Rice In skal have tilbage, til 649.000 kroner, og hertil kommer så sagens omkostninger.

Rice In overtog i 2006 en eksisterende restaurant på Vesteraa 22 og indgik en forpagtningsaftale. I 2008 forhøjede ejeren, Alte Finans, den årlige afgift med 153.000 kroner, angiveligt med baggrund i forpagtningsaftalen. Rice In mente, at der i realiteten var tale om et erhvervslejemål, og at forhøjelsen i 2008 var urimelig. Den del af sagen var både byretten og landsretten enige med Rice In om, og Alte Finans skal betale de 153.000 kroner tilbage.

Problemer med kloakvand

Lige siden starten i 2006 var der store problemer med kloakvand og grundvand, der stod op i kælderen. De forhold eksisterede også under den tidligere ejer, men de nye lejere fik ingen besked om det.

De havde regnet med at bruge kælderen til selskaber, men på grund af talrige oversvømmelser og en grim stank fra kloakkerne, kunne man ikke anvende lokalerne til andet end lager. Det forhold skal efter en syns- og skønsmands mening nedsætte den årlige leje, og det er retterne også enige i.

Endelig skete der på grund af vandet skader på restaurantens inventar, og det beløb sætter landsretten til 50.000 kroner.

Lukkede i 2014

Først i 2014 blev problemerne i kælderen endeligt løst med nogle ventiler, der kan holde vandet ude, ligesom man lavede et par pumpebrønde, der kan holde kælderen tør.

I november 2014 lukkede Rice In restauranten. Om det skyldes vandskaderne er uklart, men selskabet bag Rice In har ifølge retsbogen haft underskud på driften hvert eneste år på mellem 600.000 og en million kroner.

I alt krævede Rice In 649.000 kroner i erstatning, og landsretten har i modsætning til Retten i Aalborg tilkendt selskabet hele beløbet. I byretten fik Rice In 493.000 kroner i erstatning.

Alte Finans A/S er et ejendomsselskab med hjemsted i Nørresundby. Selskabet ejer en række ejendomme i Aalborg, hvoraf de fleste er udlejet til restaurantionsbrug. I lokalerne, hvor Rice In var, er der nu indrettet en café med vandpiber og servering af drikkevarer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.