Aalborg rykker fra Nordjylland

Byen har langt større økonomisk vækst end landsdelen i øvrigt

Antallet af både job og indbyggere stiger støt i Aalborg i disse år, kan borgmester Henning G. Jensen konstatere. <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Antallet af både job og indbyggere stiger støt i Aalborg i disse år, kan borgmester Henning G. Jensen konstatere. Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Aalborg er og bliver den stærke motor i Nordjylland, når man taler om økonomi, job og vækst.

Det viser tal, som Aalborgs borgmester Henning G. Jensen (S) tirsdag lægger frem på den såkaldte morgenbriefing, som kommunen hvert år holder for erhvervsfolk og politikere, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Målt i bruttonationalprodukt (BNP) pr. indbygger er den økonomiske vækst dobbelt så høj i Aalborg som i resten af Nordjylland. I perioden 2000-2010 steg BNP i gennemsnit med 1,9 procent om året i Aalborg mod 0,9 procent i Nordjylland.

Resultatet er, at Aalborg i 2010 - det senest opgjorte år - har en BNP pr. indbygger på 346.000 kroner mod 290.000 kroner i gennemsnit for Nordjylland og 316.000 kroner i gennemsnit for hele Danmark.

- Tallene viser, at Aalborg klarer sig rigtig godt. Og hvis vi arbejder for det, vil det fortsætte sådan fremover, siger Henning G. Jensen.

- Arbejdsstyrken er steget, så vi i dag har 103.000 arbejdspladser i Aalborg Kommune. Alene i løbet af det seneste år er antallet af job steget 1,3 procent, påpeger Henning G. Jensen, der pr. 1. januar i år var borgmester for 203.574 indbyggere.

Han giver samarbejdet med Aalborgs mange uddannelsesinstitutioner en stor del af æren for væksten.

- Det er meget vigtigt, at Aalborg er en attraktiv by at bo i for unge. Det er derfor, vi bygger så mange ungdomsboliger.

- Men vi kan godt gøre det endnu bedre, for eksempel ved at skabe flere studierelevante job, siger Henning G. Jensen.

På morgenbriefingen suppleres han af bl.a. formand for Uddannelsesrådet Thomas Kastrup-Larsen, der fortæller om, hvad kommunen gør for at sikre job i Nordjylland til de mange nyuddannede.

Morgenbriefingen har titlen ”Den konkurrencedygtige by” og sætter rekord med 400 tilmeldte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.