Aalborg sat på plads i Silkeborg

Aalborg Håndbold kunne onsdag reelt have sikret sig grundspillets andenplads, men tabte 24-27 til Bjerringbro-Silkeborg

Håvard Tvedtens syv scoringer var ikke nok mod Bjerringbro-Silkeborg.Arkivfoto: Grete Dahl <i>Thomas Hansen</i>

Håvard Tvedtens syv scoringer var ikke nok mod Bjerringbro-Silkeborg.Arkivfoto: Grete Dahl Thomas Hansen

SILKEBORG:Det er endnu ikke givet, at Aalborg Håndbold får to point med over i forårets slutspil.

Det er en kendsgerning, efter at nordjyderne onsdag aften tabte 24-27 til Bjerringbro-Silkeborg, der dermed nu kun har tre point op til Aalborg Håndbolds andenplads.

Aalborg Håndbold kom til Silkeborg uden den skadede duo Olafur Gustafsson og Stig Bugge på holdkortet, og efter en lige begyndelse satte Bjerringbro-Silkeborg sig stille og roligt på begivenhederne.

Det var et par gode bekendte af aalborgensisk herrehåndbold, der gjorde livet svært for Aalborg Håndbold. Flere fine redninger fra målmand Søren Rasmussen og en storspillende Mads Christiansen i den modsatte ende bragte hjemmeholdet i teten. Christiansen scorede seks rene mål i første halvleg og var dermed en tungtvejende årsag til, at Bjerringbro-Silkeborg kunne gå til pausen foran 15-11.

Også Aalborgs Håvard Tvedten nettede seks gange i første halvleg, men som i søndagens Champions League-nederlag mod ukrainske Motor Zaporozhye havde aalborgenserne til gengæld svært ved at stå distancen defensivt, og det resulterede i, at hjemmeholdet gang på gang spillede sig til store chancer over for Søren Westphal, der havde fået chancen fra start i Aalborgs mål.

Kort inde i anden halvleg så det endnu mere håbløst ud for Aalborg Håndbold, der var kommet bagud 13-19, men så trak cheftræner Jesper Jensen et af sine velkendte værktøjer frem. Aalborg gik over til at angribe med en ekstra markspiller, og det gav omgående pote.

Tre hurtige mål fra gæsterne fik reduceret Bjerringbro-Silkeborgs føring til 16-19, og så var spændingen i opgøret så småt på vej tilbage.

Men tættere end det kom Aalborg aldrig. Mads Christiansen genfandt sit storspil fra første halvleg, og flere fine langskudsmål fra landsholdsbacken genetablerede Bjerringbro-Silkeborgs føring, der med 12 minutter tilbage lød på 25-19.

Til gengæld begyndte Aalborg Håndbold igen at misbruge flere oplagte chancer på Søren Rasmussen, og så kunne Bjerringbro-Silkeborg køre en sejr, der godt nok kun blev på 24-27, men på den anden side aldrig var i fare.

Håvard Tvedten var mest scorende hos gæsterne med syv mål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.