Danmark

Aalborg skærer i pædagoger trods store skoleambitioner

Utroværdigt kalder Bupl besparelser på pædagoger i Aalborg. Vi er nødt til at prioritere, siger rådmanden.

Aalborg er blandt de kommuner, som vil spare millioner på pædagogområdet i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger.

Alene på de pædagoger, som er en del af undervisningen i kommunens skoler, lægger kommunen op til at spare 6,1 millioner kroner.

Forslaget har mødt kritik fra blandt andre formanden for skolelederne i Aalborg Kommune, Carsten Søndergaard, og fra formanden for Bupl Nordjylland, Liselotte Thomsen.

- Kommunen har netop evalueret sin inklusionsindsats og har store ambitioner på området. Så er det da paradoksalt, at man vælger at spare på pædagogerne i klasserne, som netop kan gøre en forskel på det område. Det her er den helt forkerte vej at gå, siger hun.

- Det er samtidig kun få måneder siden, at kommunens skoleudvalg kom med en stor vision for fremtidens skole, som der er lagt mange kræfter i, og som blandt andet skulle styrke fagligheden og tage hånd om det enkelte barn. Det er jo utroværdigt, når man så vil skære så hårdt ned kort efter, siger hun.

Skolerådmand Tina French Nielsen (V) er ikke bekymret.

- Vi taler om en besparelse på 6,1 millioner ud af et bruttobudget på 92 millioner kroner til pædagoger i folkeskolen, og vi ligger fortsat rigtigt pænt på dette område i forhold til andre kommuner i vores landsdel.

- Det er jo altid ærgerligt at skulle undvære gode hænder. Men vi står altså med nogle store demografiske udfordringer på ældreområdet og med førtidspensionsreformen, og jeg kan i den situation godt stå på mål for denne prioritering, siger hun til Ritzau.

Ifølge en gennemgang af næste års budgetforslag vil eleverne i halvdelen af landets kommuner møde færre pædagoger i skoler, SFO eller klubber næste år. 36 kommuner vil holde budgetterne i ro. Kun i fire kommuner er der udsigt til forbedringer.

I cirka hver tredje af kommunerne er der i forvejen sket et markant fald i antallet af pædagogstillinger i skolereformens første år ifølge en opgørelse fra Bupl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.