Nørresundby

Aalborg skal have ny kommandant

Byens garnisonsleder, oberst Christian Mollerup Schmidt, går på pension

En lang karriere i Forsvaret sluttet ved udgangen af måneden for Christian Mollerup Schmidt.

En lang karriere i Forsvaret sluttet ved udgangen af måneden for Christian Mollerup Schmidt.

NØRRESUNDBY:Aalborg skal have ny garnisonskommandant. Efter mere end 40 års tjeneste slutter oberst Christian Mollerup Schmidt sin militære karriere med udgangen af februar. Obersten fylder 60 år 15. februar og går dermed på pension.

For Christian Mollerup Schmidt kan man sige, at ringen er sluttet. Han blev student i 1974 på Nørresundby Gymnasium og startede den militære karriere ved Slesvigske Fodregiment.

Siden gik det slag i slag, og i 1979 blev han udnævnt premierløjtnant og har siden gjort tjeneste ved forskellige regimenter, ved Øster Landkommando, Forsvarskommandoen og i Forsvarsministeriet.

I 1994 tog han familien med til Washington DC og arbejdede som assisterende forsvarsattache ved den danske ambassade.

I 1997 blev han udnævnt til oberstløjtnant i forbindelse med sin hjemkomst fra USA og blev bataljonschef ved Sjællandske Trænregiment i Farum, der blev omdannet til Det Danske Internationale Logistikcenter og flyttet til Vordingborg. I 2004 tog han til Irak og gjorde stabstjeneste ved en polsk ledet division.

Hjemme igen blev Christian Mollerup Schmidt udnævnt til oberst og chef for Hærens Logistikskole og Trænregimentet i Aalborg, men tog dog til Irak igen i 2008 som logistikrådgiver for den irakiske 1. viceindenrigsminister.

Han har været kursist på det velanskrevne NATO Defense College i Rom, og vejen gik derfra videre til en stilling som direktør for Movement Coordination Center Europe i Holland, før han i sommeren 2013 vendte hjem til Aalborg for at blive chef for Trænregimentet og tillige garnisonskommandant i Aalborg.

Trænregimentet holder fredag 27. februar afskedsarrangement med fuld musik, parade og reception på Nørre Uttrup Kaserne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.