Aalborg SKAL være renere

Forsyningsrådmand håber på politisk opbakning til at gøre noget ved svineriet i midtbyen

Der skal gøres noget ved svineriet i midtbyen, mener forsyningsrådmand Tommy Eggers (DF). <i>Pressefotograf  Peter Langkilde</i>

Der skal gøres noget ved svineriet i midtbyen, mener forsyningsrådmand Tommy Eggers (DF). Pressefotograf Peter Langkilde

AALBORG:- Aalborg SKAL igang med at gøre noget ved de stigende problemer med affald i parker, veje, fortovsarealer og andre offentlige byrum.

Det understreger forsyningsrådmand Tommy Eggers (DF), som blandt andet er blevet inspireret af et besøg i Aarhus, hvor man på et tidspunkt havde så mange problemer med henkastet affald og, at mange frygtede, at ”smilets by” var ved at forvandle sig til ”svinets by”.

Lysår foran

- Men det har de virkelig fået gjort noget ved. Så nu er Aarhus så mange lysår foran os på det felt, at jeg næsten bliver helt flov, siger Tommy Eggers.

Han fortæller blandt andet om et system, hvor man i dag registrerer henkastet affald via mobiltelefoner, apps og QR-koder. Men der uddeles også affaldsposer i metermål ved flere af byens fastfood-restauranter.
- Så vi SKAL have borgerne inddraget. For vi har simpelthen ikke midler til at rydde det hele op selv, og derfor har vi også bedt om at få det drøftet både i forsyningsudvalget og teknik- og miljøudvalget, forklarer Tommy Eggers.

Utilfredsstillende

Ifølge en statusrapport, som Aalborg Kommunes forsyningsudvalg får fremlagt i dag, er renholdelsesfrekvensen stedvis for lav, og som konsekvens heraf fremstår det samlede indtryk flere steder i kommunen som utilfredsstillende.

Situationen hænger blandt andet sammen med, at veje og pladser er de sidste seks år blevet udsat for et hårdt pres - for eksempel af affald fra fastfood-restauranter og cigaretskod.
Men der er også blevet flere arrangementer, hvor deltagerne bruger de offentlige vejarealer, og det smitter naturligvis også af på affaldsmængden.

Færre penge til grønt

For parker og naturområder betyder udgifterne til at fjerne affald, at der bliver færre penge til at vedligeholde og forskønne de grønne områder. For pengene til at løse opgaven skal findes på forvaltningens eksisterende budget, og for Aalborgs midtby betød det f.eks., at der kun var halvt så mange penge til at pleje de grønne områder i uge 21.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.