Aalborg skovler de store af banen

Kommunen ligger langt foran andre storbyer på rangliste over idrætskommuner - se de øvrige nordjyske kommuners placering her

En ny atletikhal står snart færdig ved Gigantium, men idrætsundersøgelsen er ikke kun en vurdering af faciliteter. Den bedømmer også Aalborgs indsats for idrætten på mange andre områder. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

En ny atletikhal står snart færdig ved Gigantium, men idrætsundersøgelsen er ikke kun en vurdering af faciliteter. Den bedømmer også Aalborgs indsats for idrætten på mange andre områder. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AALBORG:Aalborg er milevidt foran landets andre store byer på idrættens område.

Det viser en stor kommuneundersøgelse fra Danmarks Idræts-Forbund.

Ud af Danmarks 93 kommuner ses en tydelig tendens. De største byer ligger langt nede på listen i vurderingen af kommunernes idrætsforhold. Men Aalborg er undtagelsen og kommer ind på en plads som nummer 19.

Til sammenligning er København nummer 75, Odense nummer 85 og Aarhus nummer 91 på listen.

Du kan se de øvrige nordjyske kommuners placering her

- Det er rigtig godt gået af Aalborg. Kommunen har brugt tid og ressourcer på at etablere et godt forhold til foreningslivet, og det sætter klubberne klart pris på i den her undersøgelse, siger Poul Broberg, der er idrætspolitisk chef i DIF.

Bevidst satsning

Fritids- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) tilføjer, at Aalborg ikke er kommet sovende til det gode resultat.

- Det har været en helt bevidst strategi fra kommunens side gennem mange år at skabe så tæt et forhold til foreningerne som muligt. Det skal være let at være idrætsforening i Aalborg, fordi det nu engang er foreningerne, der trækker læsset i det daglige idrætsarbejde.

I DIF har man også lagt mærke til, at Aalborg Kommune ikke nødvendigvis skiller sig positivt ud fra de andre storkommuner, fordi den bruger flere penge på idrætten.

Tænker sig om

- Udover at Aalborg eksempelvis har godt styr på facilitetsområdet, handler det i virkeligheden også om at tænke sig om på det idrætspolitiske område. Man kan gøre utrolig meget for idrætten ved at tænke i lavpraktiske ting, der gør livet lettere for idrætsforeningerne i det daglige arbejde, siger Poul Broberg.

På sms med hinanden

Kommunens initiativer er blandt andet et nyhedsbrev fra kommunen til foreningerne, en sms-dialog mellem medarbejdere i kommunen og foreningsledere. Desuden har kommunen aktivt arbejdet for at få flere nydanskere til at blive fodbolddommere, og kommunen har også støttet nye tilbud, som skal få flere borgere til at dyrke idræt.

Kommunerne i DIFs analyse er blevet målt på 22 forskellige områder inden for faciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Skive klarer sig bedst skarpt forfulgt af Herning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.