Aalborg snydt for sejren i Århus

Mål i sidste sekund blev ikke anerkendt, hvorfor Aalborg skuffende tabte point i Århus

Anders Korsager
Sander Sagosen var igen ustyrlig for Aalborg Håndbold. Foto: Henrik Louis
Sport 24. april 2016 20:51 - Opdateret 25. april 2016 06:56

ÅRHUS: Aalborg Håndbold og Århus gav tilskuerne topunderholdning, da de søndag aften delte point med en 29-29-remis. Aalborg kan spørge sig selv, hvorfor de ikke løb med sejren, for adskillige gange var de foran med både fire og fem mål, men hver gang lykkedes det Århus at kæmpe sig tilbage.

For første gang længe kunne Aalborg råde over en stort set skadesfri trup. Stefan Madsen valgte dog at trække store velsker på et fundament bestående Christian Jensen, Sandor Sagosen, Martin Larsen, Håvard Tvedten og Rene Antonsen mod et meget bevægeligt og bredt Århus-hold.

Den store profil Sagosen kom lidt famlende fra start med fejlafleveringer. Nordmanden skulle dog bare lige skyde sig varm. Herefter var han igen helt ustyrlig og lavede i alt 11 mål.

Holdene fulgtes ad de første små ti minutter, men så langede Andreas Palicka, der startede i målet, tre hurtige udkast til Håvard Tvedten. Tre kontramål på et minut af Tvedten og timeout taget prompte af Erik Veje Rasmussen.

Så gik Aalborg helt i stå. Jan Tromle Nielsen reddede tre i streg, og Morten Slundt røg ud i to minutter. Aalborg fik dog en håndsrækning kort efter, da Århus’ forsvarskrumtap Peter Lund fik sin anden udvisning efter 26 minutter. Lund var knap nået tilbage på banen, før han fik den tredje og dermed rødt kort allerede i første halvleg. Håvard Tvedten scorede på det efterfølgende straffekast til en pauseføring på 16-17 til Aalborg.

Fra anden halvlegs start blev Andreas Palicka, der ellers havde stået en god første halvleg, måske lidt overraskende erstattet af Søren Westphal. Det viste sig som en fin disposition, for Westphal snuppede de tre første skud på ham, og banede vej for en ny føring på fire mål. Westphal spillede ligesom kollegaen Palicka en god halvleg.

Århus kæmpede sig dog på ny tilbage, godt hjulpet på vej af, at Aalborgs angrebsspil gik i stå, og fire minutter før tid var det helt lige 27-27. Afslutningen var hæsblæsende og et slutspil værdig i intensitet og vildskab blandt spillere og publikum. Martin Larsen fik muligheden for at bringe Aalborg foran med to med lidt over et minut igen, men skød over. I den anden ende diskede Søren Westphal op med en topredning. Det betød, at Aalborg var i angreb med 40 sekunder igen og foran med én. Aalborg smed dog bolden væk, og så kunne Mikkel Saad udligne på kontra til 29-29 med 17 sekunder igen.

Aalborg fik et sidste angreb til at tage to point. Martin Larsen afsluttede, men Jan Tromle Nielsen reddede. Returen røg ud til Christian Jensen, der scorede netop som tiden løb ud. Aalborg-lejren troede sejren var i hus, men målet blev ikke anerkendt. Dermed endte opgøret 29-29, hvilket Aalborg kan være mest utilfreds med.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...