Folkeskole

Aalborg vandt pris for genanvendelse

Skole-møbel-projekt var bedst i udbudskonkurrence

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Aalborg Kommune har netop vundet prisen, "Danmarks Bedste Udbud", for et projekt, hvor man både satser på at genanvende, reparere og indrette med skolemøbler, der bidrager til et bedre og mere bæredygtigt miljø.

Udbuddet blev i sin tid vundet af Højer Møbler, og det var foreningen af offentlige indkøbere, IKA, der overrakte prisen i forbindelse med foreningens årskonference tirsdag.

- Jeg er rigtig glad for og stolt over, at man har valgt at anerkende den form for bæredygtig og cirkulær økonomi, vi har forsøgt at fremme med det her, forklarer rådmand for miljø og energi Lasse P. N. Olsen (EL).

Han mener, at projektet, som er et samarbejde mellem skoleforvaltningen og miljø- og energiforvaltningen er et eksempel til efterfølgelse. Og det kom også til udtryk på konferencen, hvor flere andre kommuner udtrykte interesse for ideen.

- Det drejer sig jo både om møbler til skoler og DUS’er, og derfor har vi også fået stor ros for at tænke den for cirkulær økonomi ind i et udbud, siger han.

Højer Møbler, som skal være leverandør, skal fremover skal samarbejde med kommunens skoler og DUS’er omkring indretning og genanvendelse af de møbler og indretninger, der understøtter de moderne læringsprincipper og undervisningsformer, som er en del af den ny skolereform. Og ifølge rådmanden vil det også være fint, hvis eleverne på en eller anden måde kan blive inddraget i projektet.

- For eksempel når der er møbler, som skal repareres, foreslår han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst